zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Dit is 'm dan: de Lamborghini Urus

 

4 december 2017 - Wat hebben we er lang op moeten wachten... Maar het was het meer dan waard! Als je het geld hebt en in de race bent voor een SUV, koop dan alsjeblieft een Lamborghini Urus.

De aankondiging van Lamborghini is simpel, maar zegt alles: het is geen SUV, maar een super-SUV. Qua design, prestaties, rij-eigenschappen en emotie is dit een bolide die volgens Lamborghini-topman Stefano Domenicali iets ongehoords neerzet. En we zijn geneigd hem ook zonder proefrit helemaal gelijk te geven, want deze stier overtuigt in alle opzichten.



Beresterk
We openen allereerst de motorkap. Daar ligt een 650 pk sterke 4.0 liter twin-turbo V8, gekoppeld aan een achttraps automaat. Qua koppel heb je met 850 Nm ook helemaal niets te klagen. 0-100 km/h duurt slechts 3,6 seconden en in 12,8 tellen zit je al op de 200 km/h. De topsnelheid bedraagt 305 km/h en dat maakt de Urus de snelste SUV ooit.

Van alle markten thuis
Qua wegligging doet de Urus exact wat je van 'm mag verwachten. Hij is snel, maar onder alle omstandigheden comfortabel. Of je nu in de stad rijdt, over de snelweg toert of ruiger terein opzoekt. De Lambo beschikt natuurlijk over vierwielaandrijving, inclusief torque vectoring en meesturende achterwielen. Tevens beschikt de Urus over verschillende rijstanden, zodat je altijd en overal optimale grip hebt.

Een Lambo door-en-door
Niet alleen snelheidsduivels moeten een bezoekje aan de Lamborghini-dealer overwegen. Ook qua luxe en looks kom je niets tekort. We kunnen er lang of kort over praten, maar dit is een rasechte Lamborghini, die alleen net even iets hoger op zijn poten staat dan normaal. Het is een mix van de LM002 en de sportwagens die we van de Italianen kennen. Daar hoeven we verder eigenlijk geen woorden aan vuil te maken.

Gestroomlijnd
Nou vooruit, heel even dan. Lamborghini stelt namelijk dat elk onderdeeltje bijdraagt aan de aerodynamica van de Urus. Zo wordt de luchtweerstand zo laag mogelijk gehouden. De splitter en grote luchtinlaten zorgen ervoor dat de luchstromen de goede kant op gaan, terwijl de achtervleugel, geïntegreerde spoiler en diffuser moeten helpen dit beest op de weg te houden. Ook het gewicht stond centraal bij de ontwikkeling van de Urus. We beginnen met het resultaat, want dat mag er wezen: de super-SUV tikt net geen 2.200 kilogram aan op de weegschaal. Aan de ene kant wordt het chassis zo stijf mogelijk gehouden, maar aan de andere kant worden er ook volop materialen gebruikt die de Urus lichter moeten maken. Denk aan een mix van aluminium en staal.

5-persoons genot
Er is plaats voor vier passagiers, naast de bestuurder. Althans, normaal gesproken. Optioneel is het mogelijk de achterbank te verruilen voor twee individuele zetels. Ongeacht de lay-out achterin staan sportiviteit en luxe centraal in het interieur. De coureur moet zich volgens Lamborghini als een piloot voelen en dat lukt vast met de snelheden die de Urus haalt. Je zit lekker sportief en hebt alle knoppen en functies binnen handbereik. De Lamborghini Urus gaat exclusief belastingen 171.429 euro kosten. De eerste leveringen staan gepland voor het voorjaar van 2018.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10