zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Mazda6 grondig in 't nieuw gestoken

 

30 november 2017 - Zoals aangekondigd heeft Mazda op de Los Angeles Auto Show de vernieuwde Mazda6 (Sedan) onthuld. Volgens de Japanners gaan de veranderingen verder dan een reguliere facelift waardoor er bijna van een nieuwe auto gesproken mag worden.

Mazda hanteert bij de 6 dezelfde aanpak als onlangs bij de CX-5: geen daadwerkelijk compleet nieuwe auto, maar wel heel wat updates. Zo ging het mes behoorlijk diep in het exterieur en dan met name de voorzijde. De voorbumper is geheel nieuw ontworpen en voortaan veel wulpser, maar ook minder 'open' dan voorheen.En dan is er ook de nieuwe 3D-grille, met gaaswerk in plaats van lamellen en een chromen omlijsting die letterlijk ietsje uit de neus steekt voor een prominentere aanwezigheid. De koplampen zijn eveneens hertekend en voorzien van aangepaste LED-signatuur. Rollen doet de vernieuwde 6 op verse wieldesigns in 17 of 19 inch en het kleurenpalet is uitgebreid met Soul Red Crystal en Machine Gray Metallic.



Nieuw dashboard
In het interieur zijn de wijzigingen nog groter. Daar vind je zelfs een ganse nieuw dashboard, op het stuurwiel en enkele knoppen na. Opvallend is de decoratieve strip over de breedte. Bij de duurdere uitvoeringen is die verkrijgbaar in exclusief Japans sen-hout voor extra sfeer. Desgewenste in combinatie met nappaleder en/of alcantara.

Comfortabeler en stiller
Verder is het infotainmentscherm gegroeid en past Mazda nieuw en net iets bredere stoelen toe in de 6. Een comfortabelere zit wordt hiermee beloofd. Bovendien zou de Mazda6 weer wat stiller zijn en veiliger dankzij additionele functies als G-Vectoring Control (voortaan standaard), adaptieve cruise control met Stop&Go, een 360-gradencamera en een onderstel dat verfijnder reageert op uiteenlopende rijomstandigheden. Ook nieuw is een verwarmde strook bij de ruitenwissers en een verbeterd head-up display.

2.5T aan onze neus voorbij
De details die Mazda in Los Angeles heeft losgelaten hebben feitelijk betrekking op de Amerikaanse markt. Zodoende kunnen we eigenlijk nog niets zinnigs melden over het al dan niet gewijzigde palet voor de Europese Mazda6.In de VS kunnen kopers in elk geval kiezen voor een nieuwe motorvariant, een 2.5 liter viercilinder-turbobenzine. Dit blok, dat debuteerde in de kolossale CX-9, zal echter niet in Nederland geleverd worden. Zodra we meer weten over het Nederlandse leveringsprogramma, verneem je van ons. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10