zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Letterlijk en figuurlijk een vooruitblik: de Lexus LS+ Concept

 

25 oktober 2017 - Het is een goede traditie op de Tokyo Motor Show om een blik in de toekomst te werpen. Lexus doet dat ook. Met de LS+ Concept. Letterlijk en figuurlijk zelfs. Want enerzijds is het design alweer een vooruitblik op haar volgende generatie modellen. En anderzijds kijkt deze auto wel heel letterlijk vooruit. En achteruit. En naast zich.

Elektrisch of autonoom. Of het liefst een combinatie van beiden. Dat is wat een conceptcar op dit moment moet zijn om mee te kunnen doen met de rest. Lexus kiest voor autonoom in Tokyo.



Geheel autonoom op de snelweg
Met de LS+ Concept wil de Japanse fabrikant laten zien hoe ver ze zijn op het gebied van deze ontwikkeling. Sterker nog, ze hebben al toegezegd in 2020 met autonome technologie op de markt te komen. Niet volledig, maar met name gericht op de snelweg. Ze noemen het 'Highway Teammate'. Een Lexus met 'Highway Teammate' kan zelfstandig in- en uitvoegen, van rijbaan wisselen en een constante afstand tot zijn voorligger vasthouden.

Spindle grille
Het tweede aspect waarmee Lexus ons een blik in de toekomst laat zien is heel letterlijk het design. Dat zal nog verder evolueren. Een voorbeeld daarvan is de nog gedurfder versie van Lexus' bekende en veelbesproken 'spindle grille'. Ook onder meer de koplampen met deels lasertechnologie en de camera's in plaats van buitenspiegels zijn verwijzingen naar toekomstige Lexus modellen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10