zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Productie Lamborghini Urus al gestart

 

19 oktober 2017 - De super-SUV zelf moet nog onthuld worden, maar de productie van de Urus heeft Lamborghini al wel opgestart. Dat verklapt het merk slim en stilletjes aan de ahnd van een informatieve video over haar modernste fabrieksfaciliteit, Manifattura Lamborghini.

Combineren kun je leren en daar blijkt Lamborghini inmiddels meester in te zijn. Want simultaan met het gunnen van een kijkje in de keuken van haar fabriek in Sant'Agata, maakt het tussendoor ook kenbaar dat de Urus nabij is.Sterker, de productie ervan is reeds gestart, al gaat het vermoedelijk nog om zogeheten voorseriemodellen waarbij de puntjes nog op de i moeten worden gezet voor de super-SUV daadwerkelijk in de showroom komt te staan. Niettemin zijn er dankzij deze fabrieksvideo al diverse glimpen van de Urus op te vangen.



Moderne LM002
Voor wie het is ontgaan: de Urus is de spirituele opvolger van de LM002 die Lamborghini in de jaren '80 oorspronkelijk ontwikkelde voor militaire doeleinden. Achteraf kwam het daar niet echt van, en zo ontpopte de LM002 zich onder het normale gepeupel tot de ultieme SUV van zijn tijd. En nog altijd staat deze Humvee-tegenhanger zijn mannetje.De Urus echter zal zijn verre voorvader op alle fronten overtreffen, mede omdat het eigenlijk een compleet ander type SUV is. Naast snelheid en borstklopperij grossiert de Urus namelijk ook in luxe en comfort. Een beresterk V8 met turbo's zorgt voor de aandrijving op alle vier de wielen, goed voor een vermogen van zo'n 650 pk.

Volumemodel
Nee, nu duiden we niet op het formaat van de Urus, maar op de beoogde productieomvang van de SUV. Lamborghini is namelijk voornemens dat de Urus vanaf 2019 de helft van de totale productie van het merk voor rekening neemt. Dat komt neer op zo'n 3.500 tot 4.000 auto's per jaar.Nog meer verdiepen in de Lamborghini Urus? Ceck dat dit eerder verschenen artikel. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10