zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nieuwe Opel Insignia GSi verpulvert OPC-voorganger op de Ring

 

12 oktober 2017 - Nee, Opel heeft met de nieuwe Insignia GSi niet een nieuw Ring-record gevestigd. Dat zou pas wat zijn... Desalniettemin mag de prestatie die het wél heeft geflikt er ook best zijn. Zo wordt de terugkeer van GSi namelijk beklonken met een nieuwe Insignia GSi die liefst 12 seconden sneller over de Ring knalt dan z'n V6-aangedreven OPC-voorganger.

Met minder peekaa's, te weten 260 stuks, toch twaalf seconden sneller zijn op de Ring dan de 325 pk sterke Insignia OPC op basis van de vorige generatie. 'Weergaloos!', klinkt het uit monde van Opel. Mede dankzij een 'bloedzuigerachtige grip' van de nieuwe Insignia GSi. Dat laatste bijvoeglijke naamwoord kenden wijzelf nog niet, maar overduidelijk is dat Opel megatrots is op dit resultaat. Dit is immers een welkome opsteker voor de comeback van het ooit illustere GSi-label.



En de geklokte tijd is"¦?
Geen idee, want die meldt Opel niet. Voor het merk is de tijdswinst van twaalf seconden afdoende om in de jubelmodus te schieten. Het waarom de nieuwe Insignia GSi, ondanks een lager vermogen, veel sneller op de Nà¼rburgring is dan de laatste Insignia OPC, daarop geeft het wel graag antwoord. Dankzij een verbeterde vierwielaandrijving, een aangescherpt onderstel en adaptieve ophanging, maar bovenal een gewicht dat 160 kilogram lager ligt. Dat scheelt voor, in en na elke bocht weer.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10