zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Autoverkoop sluit zomer wél zonnig af

 

4 oktober 2017 - Ondanks (of juist door) het slechte weer tijdens de laatste weken van de (na)zomer heeft autodealend Nederland goed gedraaid. Zo werd er in september bijna 8 procent beter verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. Over het gehele jaar bezien staat de teller zelfs op een plus van bijna 14 procent.

In keiharde aantallen bezien werden er gedurende vorige maand 35.964 nieuwe auto's verkocht. Dit tegenover 33.327 stuks in september 2016. Wat dit enthousiasmerende aantal doet met het totaal over de eerste negen maanden van dit jaar: dat stijgt naar 323.797 stuks. Vorig jaar, over dezelfde periode, wisten de Nederlandse autodealers nipt aan 285.000 kopers te strikken.



Volkswagen ongenaakbaar
Wat merken en modellen betreft is Volkswagen ongenaakbaar. Zowel in september, over het gehele jaar tot dusver als bij de modellen voert het de ranglijst aan. De Golf was vorige maand het populairst en bracht het Duitse merk qua verkoopaantallen in Nederland op 34.171 stuks. Renault en Opel zijn momenteel het tweede en derde grootste automerk van Nederland, respectievelijk in het bijzonder met dank aan de Clio en Karl. Peugeot en Kia doen het ook goed in ons land dit jaar. Tussen de Up! en Picanto is het zelfs bij vlagen stuivertje wisselen. Ondanks de positieve cijfers, blijven Bovag en Rai Vereniging voorzichtig optimistisch met een jaarprognose van 410.000 nieuw verkochte auto's in 2017.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10