zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Audi telt af naar nieuwe RS 4 en autonome concepts

 

8 september 2017 - Audi heeft zich opvallend afzijdig gehouden rond de IAA en wat het daar allemaal uit de hoge hoed gaat trekken. Tot nu.

Ja, er staan ook automerken uit andere delen van de wereld. Voor spek en bonen, roepen sommigen dan en daar is wat voor te zeggen. Het klopt namelijk dat de IAA eigenlijk een regelrecht Duits autofeest is.Wie ooit een bezoek heeft gebracht aan deze grootste autotentoonstelling van Europa en allicht de wereld zal het beamen. De stands die Mercedes-Benz, BMW en Audi voor slechts twee weken uit de grond hebben gestampt doen je van de ene in de andere verbazing vallen. Grotesk, meeslepend en fantasierijk. Geen enkel merk waaraan het aan Duits bloed ontbreekt kan er tegenop. En het is tweejaarlijks stuivertje wisselen tussen de grote Germaanse drie wie er met het mooiste beursdecor vandoorgaat. De komende editie zal Audi dat zeer waarschijnlijk niet zijn.



Te duur
Voor wie het nog niet heeft meegekregen: veel mainstream automerken slaat de IAA van 2017 over. Peugeot, haar recent opgerichte luxemerk DS, Fiat en Alfa Romeo, Jeep, Nissan en Infiniti en ook Mitsubishi en Volvo; ze zullen allemaal schitteren door afwezigheid. Waarom? Omdat de Duitse merken er domineren in zowel standbouw als primeurs? Nee, dat niet per se. De IAA is als etalage simpelweg te duur. Het rendement erop is matig tot slecht, zo oordelen al meer automerken. Zelfs Audi, dat zich niet kan permitteren de IAA de rug toe te keren, is het daar stilletjes mee eens, schijnt.

Bescheiden decoratie rond nieuwe RS 4
Anders dan voorgaande edities blijkt het namelijk zo te zijn dat Audi geen imposant sfeercomplex uit de grond laat rijzen om zich te laten gelden in Frankfurt. Het merk uit Ingolstadt houdt het bescheiden dit keer. Opvallend, want aan puike wereldprimeurs ontbreekt het allesbehalve. De A8 is daarvan al voorgesteld, maar ook de nieuwe RS 4 Avant zal er z'n opwachting maken. Een praktische smaakmaker voorzien van een 2.9 liter biturbo-V6 met 450 pk en uitgeklopte wielkasten om dat geweld te accentueren. De racestation zal het nodig hebben, want de decoratieve dikdoenerij zal bescheiden van aard zijn dus.

Twee autonome studies
Een andere primeur waarvan Audi alvast een voorproefje geeft betreft een uit de kluiten gewassen SUV-concept en een doorontwikkeling op de e-Tron Sportback Concept. De elektrische krachtcentrale ervan is goed voor 500 pk, maar het eigenlijke hoogtepunt van de studie is dat het vergevorderd autonoom kan rijden. Autonomie van het één na hoogste niveau 4 en inzetbaar tot een snelheid van 130 km/h. En daar blijft het niet bij. Er staat namelijk nog een tweede autonome studie met vier ringen achter de coulissen klaar. En die beschikt zelfs over autonomie van de hoogste plank, niveau 5. In theorie zou de bestuurder van zo'n Audi doodleuk de digitale krant kunnen gaan lezen achter het stuur, met z'n benen in kleermakershouding. Sturen, gasgeven, remmen, eventueel uitwijken; alles doet deze Audi op eigen houtje. Hoe zoiets eruitziet? Daarvoor is het nog een paar nachtjes geduld hebben.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10