zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Snelle pakezel: Opel Insignia GSi Sports Tourer

 

7 september 2017 - Snelle accountmanagers opgelet! Er was al een Opel Insignia GSi als sedan, en nu is er ook een Sports Tourer-variant van.

Na jaren van afwezigheid stofte Opel recent het illustere GSi af. De Insignia heeft de eer als eerste model dit sportlabel weer haar glans terug te geven. Als sedan én station, zo wordt nu officieel bekendgemaakt.



Ook als diesel
De spoeling aan sportstations is dun bezaaid, dus voor wie zo'n snel pakezel zoekt is de Opel Insignia GSi Sports Tourer een welkome aanvulling. Onder het sportieve uiterlijk doet een geblazen tweeliter viercilinderbenzine dienst als aanjager. Dit blok levert 260 pk bij een koppel van 400 Nm. Genoeg om in 7,5 seconden naar de honderd te snellen en een top te bereiken die niet misstaat op de Autobahn: 245 km/h. Wie graag zo min mogelijk aan de pomp staat is beter af met de dieselversie, die nieuw is. Het blok betreft een biturbo-motor met een vermogen van 210 pk en een koppel nog hoger dan dat van de benzine, te weten 480 Nm. Hierdoor is de 2.0 BiTurbo GSi slechts een halve tel langzamer op de sprint dan de benzine-uitvoering, terwijl het verbruik beperkt blijft tot 1 op 15. Als topsnelheid geeft Opel 231 km/h op. Nog altijd hard zat, al kan dit iets minder zijn wanneer de volledige laadcapaciteit van maar liefst 1.665 liter is benut.

Sportieve goodies
Om de extra snelheid (en bagage) in goede banen te leiden, is de GSi Sports Tourer standaard uitgerust met vierwielaandrijving en een verlaagd sportonderstel, genaamd FlexRide. Dit onderstel is tevens instelbaar via de rijmodi Standard, Tour of Sport, waarbij het stuurgedrag, de gasrespons en de schakelmomenten van de (standaard) automatische achtversnellingsbak worden aangepast. Er is ook nog een Competition-modus. Die wordt middels de ESP-knop geactiveerd en schakelt de tractiecontrole volledig uit. 20 inch wielen met daarachter remmen van Brembo zijn eveneens bij de nog niet bekende vanafprijs inbegrepen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10