zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Dit is 'm dan: de Lamborghini Aventador S Roadster

 

6 september 2017 - Lamborghini heeft de nieuwe Aventador S Roadster gelanceerd en daarmee is ook de dakloze Italiaan weer helemaal bij de tijd.

We wisten stiekem al dat een en ander eraan zat te komen na de introductie van de Aventador S, eind 2016. En nu is deze vernieuwde en verbeterde variant van de originele Aventador ook beschikbaar als Roadster. Te laat voor deze zomer, maar volgend jaar is er weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen om langs de kust van Monaco te flaneren. Met het dak eraf uiteraard!



V12 met 740 pk
Voor de hand liggend is dat de Aventador S Roadster een vrijwel exacte kopie is van zijn dichte broer. Dat betekent dat ook hier die machtige 6.5 liter V12 met 740 pk en 690 Nm koppel aanwezig is. Kortom: genoeg paarden om flink los te gaan. Het imponerende motorgeweld is zoal bereikt door onder meer het koelsysteem te verbeteren en de kleptiming anders af te stellen, maar verder zullen we je niet vermoeien met technisch geneuzel. Dat het als een bezetende tekeer kan gaan, is het voornaamste.

Vierwielsturing
Andere verbeteringen die we zagen bij de Aventador S maken nu ook hun opwachting. Denk aan vierwielsturing en het aangescherpte onderstel, zodat je nog strakker de bochten in en uit kunt sturen. Ook vermakelijk: wil je de twaalfcilinder horen en voelen brullen, dan kun je de achterruit laten zakken. Op deze manier ervaar je alle stampende cilinders maximaal.

Freek, je haar danst!
De Lamborghini Aventador S Roadster is met zijn gewicht van 1.625 kilogram zo'n 50 kg zwaarder dan de Aventador S. Maar dat maakt 'm allerminst traag. Van 0 naar 100 km/h duurt slechts 3 seconden en de topsnelheid bedraagt 350 km/h. Ruimschoots genoeg om enkele haren uit je hoofd te ontwortelen. De Lamborghini Aventador S Roadster is exclusief belastingen te koop voor € 313.666,-. Wie snel bestelt kan begin 2018 rijden.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10