zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Bekokstooft Mazda een high-performance turbomotor?

 

22 augustus 2017 - Het heeft er alle schijn van dat Mazda ons aan het lijntje aan het houden is. Of de Japanners moeten zelf nog even aan het idee wennen dat hun eerste serieuze turbobenzinemotor een aanstaand feit is. Want eerst probeert Mazda ons anders doen geloven bij het voor 2019 aangekondigde SkyActiv-X en nu druppelen stilletjes deze patenttekeningen door van een motor met zowel turbo's als een compressor.

Natuurlijk hadden we deze tekeningen niet onder onze ogen moeten krijgen. Zeker niet amper een week na het aankondigen van SkyActiv-X, een krachtbron die het midden houdt tussen een benzine- en een dieselmotor dankzij een ongekende compressieverhouding. Het revolutionaire blok drinkt immers benzine, maar verbrandt dit net zo spantaan als een diesel. Ietsjepietje geholpen door een turbo, maar waarover Mazda vooral niet te veel kwijt wil want de combinatie drukvulling en benzine is nog altijd een taboe bij de Japanners.Althans, dat laatste willen ze ons maar al te graag doen geloven. Want ook deze reeds gepatenteerde motor bewijst het tegendeel. Sterker, dit in theoretische kloppende autohart beschikt zowaar over twee turbo's én een (elektrische) supercharger! Het idee erachter? De e-compressor zorgt voor trekkracht bij zeer lage toerentallen, de twee turbo's vanaf hogere toerentallen en voilà , je hebt een enorm krachtspectrum.



RX-Vision
Let wel, een ingediend patent betekent niet altijd of een product ook daadwerkelijk tot wasdom komt. Kortom, het monsterblok is feitelijk nog koffiedik kijken. Maar evengoed voedt het wel degelijk de geruchten dat een RX-sportauto dichterbij is dan Mazda doet voorkomen. Want wat blijkt: de alvast afgeschermde motor is geënt op achterwielaandrijving. En de MX-5 lijkt daarvoor wat krapjes. Wordt vervolgd"¦Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10