zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Mercedes-Maybach Vision 6 nog adembenemender zonder dak

 

19 augustus 2017 - Afgelopen week beloofde Mercedes-Benz nog een verrassing voor Monterey Car Week rond het erg mondaine Pebble Beach. En hier is die verrassing: de Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet. Een op art-deco geïnspireerde adembenemende tweezitter met een fluisterstille, maar gemeen krachtige elektrische aandrijflijn.

De exact een jaar geleden onthulde Coupé was al zo'n automobiel die meteen doorstootte naar de allerfraaiste ooit gebouwd, maar als cabriolet doet de Mercedes-Maybach Vision 6 er zowaar nog een schepje bij bovenop. Want vraag jezelf nu eens af: is het mogelijk dat auto's nog mooier worden dan dit? Het is amper voor te stellen. En dan de gekozen kleurencombi tussen koets en cabriodak: prachtig hoe de maagdelijk witte, parabolisch vormgegeven softtop match met de donkerblauwe lak. De 'boat tail' komt in deze configuratie nog beter tot z'n recht.



Vloeiende lijnen
De binnenzijde wordt eveneens gedomineerd door vloeiende lijnen. Die zorgen ervoor dat de grenzen tussen de deurpanelen en het dashboard vervagen. Blauwe sfeerverlichting zorgt voor een onmiskenbaar moderne uitstraling, samen met de stijlvolle graphics van de schermen. Extra functies, zoals navigatie, worden tegen de voorruit geprojecteerd. Daarvoor heeft deze Vision 6 twee head-up-displays. Een deel van de middenconsole zit onder transparant glas en op de zetels en deurpanelen zitten zowaar ook blauwe accenten. Elk van die lichtpuntjes is eigenlijk een driepuntige Mercedes-ster. Dat er geen grens stond op het gebruik van edele materialen mag blijken uit het gebruik van tropisch hardhout en chroom voor de vloerbekleding.

Elektrische aandrijving
Voor de aandrijving zorgen nog steeds vier elektromotoren, één bij elk wiel. Bij elkaar zijn is de aandrijflijn goed voor liefst 750 pk. Niet zo gek dus dat de Vision 6 Cabriolet ondanks z'n 5,70 meter lengte en overige proporties in minder dan 4 seconden naar de 100 km/h zoeft. De topsnelheid ligt op een begrensde 250 km/h. Cijfers die overigens identiek zijn aan die van de vorig jaar voorgestelde Coupé. En wat het rijbereik van het accupakket betreft; dat bedraagt in theorie 500 kilometer volgens de EU-cyclus of 320 kilometer in de meer realistische Amerikaanse cyclus.

En komt hij nu?
Wel, kregen we daar maar het antwoord op. Mercedes geraakt niet verder dan dat 'de Vision 6 een indicatie is van hoe het Mercedes-Maybach-gamma de komende jaren zal uitbreiden'. Iets waar we eigenlijk best mee kunnen leven, want als die toekomstige Maybachs ook maar een greintje weghebben van deze prachtsloep...Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10