zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Mercedes-Maybach Vision 6 nog adembenemender zonder dak

 

19 augustus 2017 - Afgelopen week beloofde Mercedes-Benz nog een verrassing voor Monterey Car Week rond het erg mondaine Pebble Beach. En hier is die verrassing: de Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet. Een op art-deco geïnspireerde adembenemende tweezitter met een fluisterstille, maar gemeen krachtige elektrische aandrijflijn.

De exact een jaar geleden onthulde Coupé was al zo'n automobiel die meteen doorstootte naar de allerfraaiste ooit gebouwd, maar als cabriolet doet de Mercedes-Maybach Vision 6 er zowaar nog een schepje bij bovenop. Want vraag jezelf nu eens af: is het mogelijk dat auto's nog mooier worden dan dit? Het is amper voor te stellen. En dan de gekozen kleurencombi tussen koets en cabriodak: prachtig hoe de maagdelijk witte, parabolisch vormgegeven softtop match met de donkerblauwe lak. De 'boat tail' komt in deze configuratie nog beter tot z'n recht.Vloeiende lijnen
De binnenzijde wordt eveneens gedomineerd door vloeiende lijnen. Die zorgen ervoor dat de grenzen tussen de deurpanelen en het dashboard vervagen. Blauwe sfeerverlichting zorgt voor een onmiskenbaar moderne uitstraling, samen met de stijlvolle graphics van de schermen. Extra functies, zoals navigatie, worden tegen de voorruit geprojecteerd. Daarvoor heeft deze Vision 6 twee head-up-displays. Een deel van de middenconsole zit onder transparant glas en op de zetels en deurpanelen zitten zowaar ook blauwe accenten. Elk van die lichtpuntjes is eigenlijk een driepuntige Mercedes-ster. Dat er geen grens stond op het gebruik van edele materialen mag blijken uit het gebruik van tropisch hardhout en chroom voor de vloerbekleding.

Elektrische aandrijving
Voor de aandrijving zorgen nog steeds vier elektromotoren, één bij elk wiel. Bij elkaar zijn is de aandrijflijn goed voor liefst 750 pk. Niet zo gek dus dat de Vision 6 Cabriolet ondanks z'n 5,70 meter lengte en overige proporties in minder dan 4 seconden naar de 100 km/h zoeft. De topsnelheid ligt op een begrensde 250 km/h. Cijfers die overigens identiek zijn aan die van de vorig jaar voorgestelde Coupé. En wat het rijbereik van het accupakket betreft; dat bedraagt in theorie 500 kilometer volgens de EU-cyclus of 320 kilometer in de meer realistische Amerikaanse cyclus.

En komt hij nu?
Wel, kregen we daar maar het antwoord op. Mercedes geraakt niet verder dan dat 'de Vision 6 een indicatie is van hoe het Mercedes-Maybach-gamma de komende jaren zal uitbreiden'. Iets waar we eigenlijk best mee kunnen leven, want als die toekomstige Maybachs ook maar een greintje weghebben van deze prachtsloep...Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Nieuwe BMW 8-serie officieel: dit moet je alvast weten
  Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)
  Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
E-mail marketing in tien stappen (1) 
Leaserijders worden gediscrimineerd op leeftijd en prijs (1) 
Werknemers opener dan wettelijk verplicht over medische gegevens (1) 
Een derde van de Nederlanders niet fysiek actief tijdens werkdag (1) 
Hoe we zelf ons succes saboteren (2) 
Een op de drie Nederlanders moet op eigen kosten naar het werk  (1) 
De voor- en nadelen van de powernap op het werk (6) 
top10
Leaserijders worden gediscrimineerd op leeftijd en prijs
Zo zetten hackers gestolen data om in geld
Vijf tips voor de inrichting van de werkplek van de toekomst
Werkgevers worstelen met gespannen arbeidsmarkt
Hoe moet ik omgaan met manipulerende mensen?
Gepland netwerkonderhoud? Zo stelt u iedereen op de hoogte
Cybercriminelen ruilen zwarte markten op het dark web in voor chatkanalen en blockchain
Vijf culturele uitdagingen op het gebied van digitale transformatie
Directie laat toegevoegde waarde IT-afdeling links liggen
'Bedrijven moeten zich hard maken voor meer vrouwen in datawetenschap'
meer top 10
vacatures
meer vacatures