zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Zoals verwacht: Stinger is duurste Kia in de catalogus

 

10 augustus 2017 - Met de Stinger wil Kia bewijzen dat het ook emotievolle auto's kan bouwen en vaak gaat zoiets gepaard met een zeker prijskaartje. Bij de Kia Stinger is dat niet anders. Zoals voorspeld.

Een GT-achtige uitstraling, een motorpalet waarop enkel krachtige motoren prijken, achterwiel- of vierwielaandrijving, standaard 8-traps automaat; een combinatie van zulke smakelijke eigenschappen staat garant voor een gepeperd prijskaartje. En ja hoor, nu is bevestigd dat de Kia Stinger niet voor Jan en alleman zal zijn, nog los van z'n specifieke eigenschappen. De prijzen beginnen bij € 59.995,-. Evenwel ben je dan wel in één keer klaar, want het Zuid-Koreaanse vlaggenschip laat verder weinig te wensen over.



Exclusiviteit verzekerd
Kia (Nederland) is heel eerlijk naar zichzelf toe: 'Wij verwachten slechts een beperkt aantal exemplaren van de Stinger te verkopen. Daarom ook dat de verkoop ervan verloopt via geselecteerde dealers die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Voor onderhoud kan men daarentegen bij elke dealer in Nederland terecht.'

Drie motoren
Voor de genoemde vanafprijs ligt er voorin de 2.2 CDRi-diesel, goed voor 200 pk en 440 Nm aan koppel. Er zijn ook nog twee benzines. De lichtste daarvan is de 2.0 Turbo met 255 pk en 353 Nm, dus een stakker is dit blok allesbehalve. Wie full monty gaat kan bogen op een 3.3 liter V6 met dubbele turbo's. Deze levert zelfs 370 pk en 510 Nm.De 2.0T start bij € 67.995,- en naar het tarief van het topmodel met zescilinder moet je misschien maar niet vragen. Nou vooruit, dat bedraagt op vijf euro na een ton! Met de ha(r)telijke groeten uit Den Haag, die de snelste Stinger genadeloos straft op basis van z'n CO2-uitstoot.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10