zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

'Polestar van start met 600 pk sterke coupé'

 

14 juli 2017 - Polestar heeft er zin in. Nu de Zweedse tuner doorgaat als zelfstandig merk is het wachten op de eerste echte Polestar-bolide en dat kan weleens een hele fraaie worden.

De heren van Polestar zijn van plan om een compleet nieuwe coupé op te bouwen. In andere woorden: er komt een scheurijzer aan dat Volvo op dit moment niet in de aanbieding heeft. Het zou volgens Autocar gaan om een knijtersnelle hybride met zo'n 600 pk, terwijl de auto grotendeelsgemaakt wordt van koolstofvezel.



Kippenvel
Die combinatie zorgt nu al voor een beetje kippenvel op onze armen, al is het de vraag hoe geloofwaardig de geruchten zijn. Alhoewel: het zou niet zo'n gek idee zijn om Polestar te lanceren met een sportwagen of supercar die bij iedereen tot de verbeelding spreekt. Het merk staat immers bekend om zijn tuningkwaliteiten.

Flexibel platform
Volvo en moederbedrijf Geely hebben de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in nieuwe platformen, die geschikt zijn voor zowel grotere als kleinere auto's. Dat biedt Polestar de mogelijkheid om helemaal los te gaan wat betreft het ontwerp van de nieuwe coupé, dus we zijn benieuwd wat er uit de koker van de Zweedse ontwerpers komt.

Tunen maar
Voor de tuners is er pas echt werk aan de winkel, want het snelste Volvo-blok (de T8-turbomotor) levert op dit moment 407 pk. Om dat op te krikken naar 600 pk moet er vast en zeker het nodige verspijkerd worden aan de benzinemotor, terwijl er ook qua elektrische ondersteuning nog veel winst te boeken is. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10