zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Citroën C5 Aircross in vol ornaat

 

14 april 2017 - Eigenlijk had Citroën haar grote wereldprimeur op de autotentoonstelling van Shanghai nog eventjes onder de pet willen houden, maar helaas. Dit is de C5 Aircross in vol ornaat.

Citroën is helemaal in de ban van de SUV en crossover. Elke nieuwe auto of conceptcar van het merk met de dubbele chevron is immers van dat soort. En de C5 Aircross komt daar nu bij, al is de verwarring met de eerder gepresenteerde nieuwe C3 snel gemaakt. Zeker in eenzelfde kleurenschema.



Aircross Concept
In de praktijk zal je de C3 en C5 Aircross echter prima uit elkaar kunnen houden vanwege hun formaten. De laatste zal namelijk opereren in het C-segment en daartoe aanzienlijk grotere buitenmaten kennen. Welke precies is omwille van eerdergenoemde (lekkage)redenen nog niet bekend. Echter afgaande op de Aircross Concept, de conceptversie van deze C5, liggen die in de buurt van 4,58 meter (lengte) bij een breedte en hoogte van respectievelijk 2,1 en 1,8 meter. Hiermee moet de Fransoos kopers weghouden bij de Mazda CX-5 en Volkswagen Tiguan. En ja, ook zustermodel, de Peugeot 3008.

Speels interieur
Ook voor de binnenzijde van de C5 Aircross is Citroën behoorlijk trouw gebleven aan het studiemodel dat nagenoeg exact een jaar geleden werd voorgesteld. Dat betekent dat je als inzittende(n) wordt ondergedompeld in een typisch Citroën-interieur dat zich in zekere mate niet heel serieus neemt. Lekker speels dus, net als aan boord van de C4 Cactus, maar dan ongetwijfeld voorzien van luxere materialen en afwerking. Een volledig digitaal instrumentarium vormt nu al zichtbaar een van de highlights, bekend uit de 3008.

Ook met driecilinder
Ook overeenkomstig met die (bejubelde) Peugeot is zeer waarschijnlijk het motorpalet. Sterker, zowat alles wat onzichtbaar is ontlenen beide PSA-SUV's van elkaar. Denk dus gerust alvast in de richting van een 1.2-driecilinder en 1.6-viercilinder aan de benzinezijde en een 1.6 en 2.0 liter voor wat betreft diesels. Zeker weten doen we dit echter pas in de loop van volgende week, wanneer Auto Shanghai voor de deur staat. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10