zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

 

25 november 2016 - Ooit was MINI de kleinste in zowat alles. Dat is nu wel anders. Zelfs de naam van MINI's gloednieuwe accessoirelijn is er eentje om ຠtegen te zeggen. Maak kennis met de Original Accessories by John Cooper Works, onthuld op de Essen Motor Show die komend weekend duizenden tuningfans welkom heet.

Wat M Performance is voor BMW, is Original Accessories by John Cooper Works voor MINI: rijders van het Britse merk kunnen hiermee hun auto geheel op eigen smaak brengen. Sportieve looks en prestaties moeten je dan wel liggen, maar het is moeilijk voor te stellen dat dat niet het geval is. Anders zou je geen MINI rijden, immers.



Klappertanden
Sommige MINI-liefhebbers kan het niet spartaans genoeg zijn. Voor die groep is er al de John Cooper Works-versie, maar zelfs die kan voortaan nog meer hardcore. Zo bevat het nieuwe Original Accessories by John Cooper Works-programma een optioneel sportonderstel met nog straffere dempers en vering. Je herkent het systeem aan de rode schroefveren. Bovendien is het in hoogte verstelbaar (tussen 10 en 30 mm) zodat drempels en andere oneffenheden in het wegdek nog enigszins te harden zijn. Wil je ook klapperen met de oren, vink dan tevens het 'OABJCW'-sportuitlaatsysteem aan. Volgens MINI geeft dit nog een bak meer herrie.

Vermogensboost
Van speciale grote wielen tot allerhande stickers en aerodynamische opsmuk (van carbon), het Original Accessories by John Cooper Works-programma omvat nog veel meer goodies. Ze allemaal separaat behandelen is echter ondoenlijk. Wel willen we nog even de optionele vermogensboost voor alle MINI Cooper S-modellen belichten. Levert de 3- en 5-deurs alsmede de Cabriolet-versie daarvan standaard al een adequate 192 pk, eenmaal voorzien van een JCW-boost is dit 211 pk. Dat is niet eens zoveel minder dan de echte JCW. Tip: bestel meteen even de krachtigere remmerij met geperforeerde schijven mee. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10