zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Chinese Lynk&Co 01 wil ook Europeanen verleiden

 

20 oktober 2016 - Geely, het Chinese moederbedrijf van Volvo, heeft een nieuw automerk gelanceerd: Lynk&Co. Een SUV, genaamd 01, is haar eerste model en heeft niet alleen ambities in het thuisland.

De aspiraties van Lynk&Co doen denken aan die van Qoros destijds " en we weten allemaal hoe dat loopt momenteel. Toch moeten we het nieuwbakken automerk een kans geven. Niet alleen omdat de 01 er niet eens heel onaardig uitziet " hoewel een tikkeltje Kia (Sportage) " maar tevens omwille van de techniek onderhuids. Die is namelijk grotendeels gelijk aan dat van de aanstaande XC40. Jazeker, die van Volvo, waarmee zij verwachten heel hoge ogen te gooien.Made in Sweden
Nu je dit weet herken je misschien ook enige gelijkenissen tussen de Volvo 40.1 Concept en deze Lynk&Co 01. Dat moet haast wel, want de 01 is nota bene ontwikkeld en ontworpen in Gà¶teborg, Zweden. Precies, daar waar zustermerk Volvo (ook) haar (Europese) hoofdkwartier heeft gevestigd.De bouw daarentegen vindt plaats in China. Maar als het aan Lynk&Co ligt keert de 01 in 2018 weer terug naar het Europese vaste land om ook hier kopers te verleiden. Daarnaast zijn er ambities in Amerika en natuurlijk haar eigen thuisland. Modellen die hun borst alvast kunnen gaan natmaken? Renault Kadjar en co. Al is de 01 eigenlijk nog een tikkeltje groter met een lengte van 4,45 meter en wielbasis van 2,73 meter. Skoda's Kodiaq kan daarom ook maar beter niet op zijn lauweren rusten.

Je eigen apps
Om vooral de moderne automobilist over de streep te trekken, zet de 01 vol in op communicatietechnieken en gadgets. Zo stelt Lynk&Co tevens externe ontwikkelaars in staat toepasbare applicaties voor de 01 te ontwikkelen waarvan zij denken dat deze handig zijn tijdens de rit van A naar B. Bovendien kunnen deze app's vervolgens weer met andere 01-eigenaren gedeeld worden.

Tel je mee?
Lynk&Co laat er overigens geen gras over groeien. Na de 01 zitten er namelijk nog drie modellen in het vat. Eén daarvan is een sedan annex vierdeurs coupé. Diens naam? 02, 03 of 04, afhankelijk welke modelvariant het eerst komt na de 01. Oftewel, de Chinezen houden het qua modelnamen uiterst simpel. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   1 reactie

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Mark  |   | 
21-10-2021
 | 
11:36 uur
Het is de Chinezen inmiddels gelukt om de Europeanen te verleiden. Wij rijden deze fijne auto nu bijna twee weken met volle tevredenheid.
We verhuren de auto ook via het deelplatform van Lynk&Co. Helaas is de marketing van Lynk&Co nog niet geweldig. Benieuwd of dit merk de komende jaren weet te groeien op de Nederlandse markt.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
eBook: de kracht van reviews en e-mail marketing
In dit eBook gaan Spotler en de Feedback Company in op het belang van review marketing en e-mail marketing. Want door deze twee te combineren, ontstaat er een krachtige combinatie die veel voordelen biedt voor je klanten en voor je eigen organisatie. Benieuwd? 
Download het eBook
Lees verder
Nanocoating als nieuwe technologie voor het onderhouden van gepoedercoat materiaal
reacties
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (1) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (1) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
Uitgebreide werkkostenregeling verlengd: meer ruimte voor kerstpakketten (1) 
Nederlandse werknemers wereldwijd het minst gestrest (1) 
top10
Overheid biedt steeds vaker financiering voor om- en bijscholing
Big Data en kunstmatige intelligentie blijven belangrijkste trends in financiële sector
100 procent remote werken de nieuwe standaard
Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties
Slechts zes procent CEO’s van grootste organisaties actief op social media
Medewerkerswelzijn: hoe meet je dat écht goed?
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers
Financieel managers staan steeds vaker open voor factoring
IT-besluitvormer denkt dat bedrijven besparen op cyberbeveiliging ten gunste van andere doelstellingen
Vraag naar moderne mainframes en cloud neemt toe
meer top 10