zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Corvette ZR1 voor net geen twee ton

 

29 juli 2008 - Corvette heeft de prijs van de ZR1 bekendgemaakt. Voor 199.990,- euro is de snelste en krachtigste Corvette ooit de jouwe. In het najaar staat de auto bij de Corvette-dealer in Europa.

Voor net geen twee ton bezit de koper een auto met het hoogst aantal pk’s per uitgeven euro die er heden te koop is. De ZR1 zet 647 pk op het asfalt wat neerkomt op € 309,- per paardekracht. Ter vergelijking; een Lamborghini Murcielago kost per pk zo’n € 550,-. Ruim anderhalf keer zoveel. Het koppel en de topsnelheid bedragen respectievelijk 819 Nm en 330 km/h. Ook al niet de minste waarde per uitgeven euro. De acceleratie van 0-100 km/u is in 3,6 seconden voltooid. Op het meest uitdagende racecircuit ter wereld, de beroemde Nürburgring-Nordschleife, zette de Corvette ZR1 een rondetijd neer van 7.26,4 minuten. Eén van de snelste tot nu toe. kwalitatieve onderdelen
De ZR1 zit boordevol fraaie materialen en details, zoals de doorzichtige motorkap met Lexan-ruit. Zo kan je de dikke 6.2 liter V8-motor nog beter zien liggen. De motorkap, het dak en de spatborden zijn uitgevoerd uit koolstofvezel. En de subtiele achterspoiler draagt bij aan meer neerwaartse druk. Met 20-spaaks lichtmetalen wielen en Michelin Sport 2 ZP high-performance banden (285/30R19 vóór en 335/25R20 achter) laat de muscle car geen enkele twijfel bestaan over zijn ambities. Voor de echte fanaten van Amerikaanse auto’s zijn er verchroomde wielen als optie leverbaar. Volledig lederen bekleding en een satellietnavigatiesysteem behoren tot de basisuitrusting.

In de watten
Bij een speciale auto hoort ook een speciale behandeling, vindt Corvette. Daarom kan de koper rekenen op een scala aan verwennerij. Een eersteklas ‘ZR1 Pit Lane Service’ met een haal- en brengservice, voorrang in de werkplaats en een eigen technicus horen allemaal bij de aankoop. Bij aflevering wordt ook een exemplaar van het ‘Corvette Heritage Book’ plus een speciale ZR1-autohoes overhandigd. Als klap op de vuurpijl ontvangt de koper een persoonlijke uitnodiging voor een rijtraining voor gevorderden. Deze wordt gehouden op het beroemdste circuit van Paul Ricard in Zuid-Frankrijk. Hier zullen gespecialiseerde instructeurs laten zien hoe de eigenaar op een veilige manier kan genieten van het volledige potentieel van de Corvette ZR1.Najaar bij de dealer
Kopers moeten nog even wachten voordat ze hun auto kunnen ophalen. Zoals gezegd staat de auto in het najaar bij de Corvette-dealer in Europa.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Gaaf: de nieuwe Opel Insignia krijgt Manta-trekjes!
  Audi e-Tron 50 Quattro: Voor als je minder actieradius wilt
  Veel te lage bandenspanning? Rood licht!
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De éénjarige opleiding tot Qualified Bedrijfskundige
Leer bedrijfskundige kennis integraal toe passen in complexe en continu veranderende situaties. Een unieke opleiding waar aandacht is voor kennis, vaardigheden én jouw persoonlijke ontwikkeling! Start 29 oktober, download nu de brochure!
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Stuur je medewerkers veilig en voordelig de weg op
Belang van een goede werkgeversverklaring
Waar voldoet een goede website voor jouw bedrijf aan?
De juiste planning voor een feilloze bedrijfsverhuizing
reacties
Hoe kunt u slaaptekort van uw medewerkers oplossen? (1) 
De klant is koning, maar is uw medewerker dat ook?  (1) 
Ultieme teambuilding: met het team op vakantie (1) 
HR-beslisser: starters met traineeship mogen meer verdienen dan starters zonder (1) 
De hoge werkdruk grootste probleem in organisaties (1) 
Luieroorlog lijkt voorbij (1) 
Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties (1) 
top10
Zeven tips voor sneller burn-out herstel (video)
Ruim 220. 000 mensen werken niet vanwege zorgtaken
Hoe weet u of iemand over de juiste mindset beschikt?
Het recept voor de ideale vacature
Bijna net zoveel vacatures als werklozen
Economisch beeld fractie minder gunstig
Duitse graadmeter: wereldwijde recessie zet door
Keuze tips voor de smartphone van de zaak
Digitale-competentiekloof schaadt internationale bedrijven
Verschil levensverwachting hoog- en laagopgeleid groeit
meer top 10