zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Vernieuwde Porsche 911 Targa: facelift en PDK

 

28 juli 2008 - Porsche presenteert de vernieuwde 911 Targa. Net als de rest van het 911-gamma beschikt nu ook de Targa over twee vernieuwde zescilinder motoren die optioneel kunnen worden gekoppeld aan de PDK-tranmissie met dubbele koppeling. Vanaf eind oktober staat de vernieuwde 911 Targa bij de dealers.

Porsche is binnen razend tempo de complete 911-serie aan het vernieuwen. De 997-editie van de succesvolle sportauto ondergaat wijzigingen op tal van punten. Na de 911 Carrera-modellen met zowel twee- als vierwielaandrijving en in Coupé en Cabriolet-gedaante is nu ook de Targa aan de beurt. Het model ondergaat aan de buitenzijde dezelfde subtiele wijzigingen. Daarbij zijn de voorbumper, de lichtunits en de achterzijde fijngeslepen. Het interieur beschikt over licht gewijzigde knopjes en een nieuw entertainmentsysteem.Glazen dak
Het meest opvallend aan de Targa is uiteraard zijn grote glazen dakmodule. Deze meet 1,54 m2 en kan binnen zeven seconden elektrisch worden opengeschoven. Het dak schuift dan over de achterklep heen en creeërt een opening van 0,45 m2. Wie het dak dicht laat kan alsnog profiteren van een vrij gevoel. Het schuifdak is standaard voorzien van een nieuwe blindering, die meer privacy biedt dan die van het vorige model.

Vernieuwde motoren met meer vermogen
Net als de andere 911-varianten beschikt ook de Targa vanaf nu over twee vernieuwde motoren. De basis wordt gevormd door de Targa 4 die wordt aangedreven door een 3.6 liter boxermotor met een vermogen van 345 pk. De Targa 4S doet daar met zijn 385 pk sterke 3.8 liter boxermotor nog een schepje bovenop. Met handgeschakelde zesbak accelereren de modellen in respectievelijk 5,2 en 4,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 284 en 297 km/h. Het met maximaal 8,5% toegenomen vermogen en 11,2% gereduceerde verbruik is voornamelijk te danken aan de toepassing van directe injectie bij beide krachtbronnen.

Porsche-Doppelkupplung (PDK)
Met de nieuwe dubbele Porsche-Doppelkupplung (PDK), een versnellingsbak met dubbele koppeling en zeven versnellingen, vervangt Porsche de Tiptronic S-transmissie. PDK blinkt uit door de uitzonderlijk korte schakeltijden en een lager brandstofverbruik. De PDK-transmissie schakelt zelfs sneller dan met de handbak mogelijk is. De 3.6-liter Targa 4 met PDK accelereert van 0 naar 100 km/uur in exact 5,0 seconden; de Targa 4S doet dat in een 4,7 seconden.

Nieuwe vierwielaandrijving
Een andere technische noviteit is de nieuwe vierwielaandrijving dat standaard is op de Targe. In de nieuwe 911 Targa vervangt het elektronisch gestuurde Porsche Traction Management (PTM) de vierwielaandrijving met visco-lamellenkoppeling. Dit systeem zorgt voor meer stabiliteit, grip en wendbaarheid. Om er voor te zorgen dat de auto altijd de beste prestaties levert, zorgt PTM er met de elektronisch gestuurde versnellingsbak met dubbele koppeling voor dat altijd de juiste hoeveelheid motorkracht en tractie worden overgebracht op de voorwielen. De rijeigenschappen zijn, net als bij alle nieuwe 911 Carrera 4-modellen, nog verder verbeterd door het standaard gemonteerde mechanische sperdifferentieel op de achteras.

Najaar
Vanaf eind oktober 2008 zijn de vierwielaangedreven 911 Targa-modellen bij de Porsche-dealers verkrijgbaar. De prijzen beginnen bij € 136.000,- voor de Targa 4 en € 152.000,- voor de Targa 4S.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Gaaf: de nieuwe Opel Insignia krijgt Manta-trekjes!
  Audi e-Tron 50 Quattro: Voor als je minder actieradius wilt
  Veel te lage bandenspanning? Rood licht!
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De éénjarige opleiding tot Qualified Bedrijfskundige
Leer bedrijfskundige kennis integraal toe passen in complexe en continu veranderende situaties. Een unieke opleiding waar aandacht is voor kennis, vaardigheden én jouw persoonlijke ontwikkeling! Start 29 oktober, download nu de brochure!
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Stuur je medewerkers veilig en voordelig de weg op
Belang van een goede werkgeversverklaring
Waar voldoet een goede website voor jouw bedrijf aan?
De juiste planning voor een feilloze bedrijfsverhuizing
reacties
Hoe kunt u slaaptekort van uw medewerkers oplossen? (1) 
De klant is koning, maar is uw medewerker dat ook?  (1) 
Ultieme teambuilding: met het team op vakantie (1) 
HR-beslisser: starters met traineeship mogen meer verdienen dan starters zonder (1) 
De hoge werkdruk grootste probleem in organisaties (1) 
Luieroorlog lijkt voorbij (1) 
Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties (1) 
top10
Zeven tips voor sneller burn-out herstel (video)
Ruim 220. 000 mensen werken niet vanwege zorgtaken
Hoe weet u of iemand over de juiste mindset beschikt?
Het recept voor de ideale vacature
Bijna net zoveel vacatures als werklozen
Economisch beeld fractie minder gunstig
Duitse graadmeter: wereldwijde recessie zet door
Keuze tips voor de smartphone van de zaak
Digitale-competentiekloof schaadt internationale bedrijven
Verschil levensverwachting hoog- en laagopgeleid groeit
meer top 10