zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nieuw topmodel van Range Rover

 

23 juli 2008 - Op de British Motor Show toonde Land Rover de Autobiography, het nieuwe topmodel van de Range Rover. Deze uitvoering is herkenbaar aan een overvloed aan leer in het interieur en nieuwe 20 inch lichtmetalen wielen. Ook toonde het merk het modeljaar 2009 van het overige modellengamma.

Autobiography was eerder de benaming van Land Rover’s individualiseringsprogramma, waarmee klanten hun Range Rover volledig naar wens konden laten bouwen. Nu wordt de naam als uitvoering opgenomen in de prijslijsten van de Range Rover. Vanaf modeljaar 2009 is de Autobiography meteen het topmodel binnen de Range Rover-serie. De inzittenden worden omringd door een veelvuldigheid aan leer en hout. Op de stoelen, het dashboard, het stuur en de portierpanelen en -vakken tref je allemaal koeienhuid aan. Zelfs de middenconsole is ermee bekleedt. Nieuwe 20 inch wielen genaamd Diamond Turned Twin 7-Spoke vullen de uitvoering aan, bovenop de toch al zeer rijke standaarduitrusting.Modeljaar 2009
Naast de introductie van de Autobiography liet Land Rover op de Britse beurs ook de wijzigingen aan het overige modellengamma weten voor het modeljaar 2009. De Range Rover is vanaf dat modeljaar tevens verkrijgbaar in nieuwe lakkleuren en een optioneel - in deels van hout vervaardigd - stuurwiel. De transmissie is vervolgens te bedienen via de geïntegreerde buttons. Verder heeft de klant de keuze in meer verschillende wielen en leer/houtcombinaties. De Range Rover HSE is voortaan standaard voorzien van een navigatiesysteem en ‘Hybrid TV’, terwijl de TDV8 Autobiography een designpakket voor de buitenzijde meekrijgt. De laatste bevat onder andere een Supercharged-grille, ventilatorschermen op de spatborden en RVS pedalen. De wijzigingen aan de Range Rover Sport zijn 20 inch lichtmetalen wielen, andere achterlichtunits en een achterkleplijst in de kleur van de carrosserie. Dit alles zonder meerprijs.

Discovery
Zoals bekend heeft Land Rover een lichte facelift op de Discovery doorgevoerd. Zo zijn onder andere de voor- en achterbumper, wielkasten en deurgrepen voortaan in de kleur van de carrosserie gespoten. Tevens is de nieuwe Discovery herkenbaar aan het in Tungsten gespoten luchtrooster in het rechter voorspatbord en portiergrepen. Vanaf de SE-uitvoering is het modeljaar 2009 voorzien van wielkastverbreders en een gerestylde achterbumper. De richtingaanwijzers op de flanken zijn uitgevoerd met helder glas.

Freelander
Voor de Freelander zijn er eveneens nieuwe lakkleuren en gewijzigde interieurtinten te bestellen, evenals andere bekledingsmaterialen. Richtingaanwijzers met helder glas op de zijkant en nieuwe achterlichtunits zijn de veranderingen aan de buitenzijde. In de optielijst van de Freelander SE is een ‘Style Pack’ toegevoegd met sportievere bumpers, een andere grille, achterspoiler, verchroomde eindsierstukken, flankversiering en 19 inch lichtmetalen wielen. Nieuw zijn ook de stoelbekledingen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Na foto's en video's, nu een leerparty: Bentley Flying Spur voert spanning op
  Volkswagen Polo en Golf TGI met derde aardgastank voor grotere actieradius
  Mazda CX-30 krijgt prijskaartje
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Een zakelijke lening afsluiten bij de bank? Bereid u goed voor
Last van ongedierte in en rondom het bedrijfspand? Deze maatregelen kun je treffen!
reacties
Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties (1) 
Wat leert Maarten van der Weijden ons over doelen stellen? (1) 
Tien excuses bij het aanhoren van klachten (2) 
Hoog tijd om aan de slag te gaan met het Klimaatakkoord (1) 
Vijf tips om customer feedback van vijfsterrenkwaliteit te krijgen (1) 
De kracht van stilte (1) 
Kan IT de populariteit van Virtual Reality bijhouden?  (2) 
top10
Nederlandse bedrijven minst flexibel in werktijden werknemer
Geef mensen een reden om positief op uw ideeën te reageren
De veranderingen op het werk van de afgelopen tien jaar
Aantal nieuwe cao’s zeer laag
Te weinig loon voor één op de vijf werkenden
1,2 miljoen Nederlandse huizen slim beveiligd
Explosieve toename Emotet malware
Kwaliteit bestuursverslag laat te wensen over
Nederlandse bedrijven lopen achter in het implementeren van opkomende technologieën
Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties
meer top 10