zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

BMW 330d BluePerformance voldoet aan EU6 norm

 

18 juli 2008 - BMW is de eerste autofabrikant met een auto in het modellengamma die voldoet aan de emissienorm voor 2014. Het betreft een 330d BluePerformance die een concentratie van roetdeeltjes in de lucht uitstoot, die nagenoeg gelijk is als die in de buitenlucht.

Om schadelijke emissies van voertuigen te beperken, stelt de Europese Commissie eisen aan de uitlaatgassen van personenauto’s. Momenteel dienen alle nieuwe auto’s die in aanmerking willen komen voor een typegoedkeuring, te voldoen aan de EU4 norm. Deze is sinds 1 januari 2005 van kracht waarbij auto’s slechts 0,025 gram fijnstof per gereden kilometer mogen uitstoten. Vanaf 1 september 2009 gaat de nieuwe, aangescherpte EU5 norm in. Deze norm is flink aangescherpt ten opzichte van de EU4 norm. De deeltjesuitstoot dient namelijk minimaal 80% lager te liggen. Maar de Europese Commissie is van plan om de eisen vervolgens nog verder aan te scherpen. Per september 2014 zal de EU6 norm zijn intrede doen.Primeur voor BMW
BMW loopt alvast vooruit op deze strenge EU6 norm en heeft met de nieuwe BMW 330d BluePerformance een auto in huis die reeds voldoet aan deze eisen. Om dit te realiseren is de auto voorzien van een volledig nieuw ontwikkelde aluminium zescilindermotor met modernste inspuit- en turbotechniek, een oxidatiekatalysator, hoogst effectief roetfilter en een regeneratieve NOx-opslagkatalysator.

Prestaties
De BMW 330d BluePerformance is gebaseerd op de nieuwe BMW 330d. Deze nieuwe dieselmotor beschikt over diverse technieken uit het EfficientDynamics programma waardoor een behoorlijk vermogen wordt verkregen in combinatie met een gunstiger brandstofverbruik en lagere CO2-uitstoot. Zo beschikt de 330d BluePerformance over 245 pk en 520 Nm koppel. Een winst van 14 pk en 20 Nm ten opzichte van de huidige 330d. De acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/h bedraagt 6,1 seconden. Ondanks het toegenomen vermogen verbruikt de schone 330d BluePerformance slechts 5,7 liter per 100 km. Dat is 0,4 liter per 100 km minder dan de huidige generatie 330d. De CO2-uitstoot bedraagt 152 gram per gereden kilometer.

Pionier
Nadat BMW in 2004 als eerste autofabrikant ter wereld al onderhoudsvrije roetfilters uitleverde, zet BMW - binnen haar EfficientDynamics strategie - nu dus opnieuw een grote stap in de reductie van schadelijke emissies. Door EfficientDynamics uit te breiden met de BluePerformance techniek loopt BMW reeds vele jaren vooruit op de steeds strengere emissie-eisen.  Najaar 2008
De BMW 330d BluePerformance is komend najaar leverbaar. Uiteraard zal de auto worden voorzien van de onlangs gepresenteerde vernieuwingen van de BMW 3-serie.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Na foto's en video's, nu een leerparty: Bentley Flying Spur voert spanning op
  Volkswagen Polo en Golf TGI met derde aardgastank voor grotere actieradius
  Mazda CX-30 krijgt prijskaartje
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Een zakelijke lening afsluiten bij de bank? Bereid u goed voor
Last van ongedierte in en rondom het bedrijfspand? Deze maatregelen kun je treffen!
reacties
Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties (1) 
Wat leert Maarten van der Weijden ons over doelen stellen? (1) 
Tien excuses bij het aanhoren van klachten (2) 
Hoog tijd om aan de slag te gaan met het Klimaatakkoord (1) 
Vijf tips om customer feedback van vijfsterrenkwaliteit te krijgen (1) 
De kracht van stilte (1) 
Kan IT de populariteit van Virtual Reality bijhouden?  (2) 
top10
Nederlandse bedrijven minst flexibel in werktijden werknemer
Geef mensen een reden om positief op uw ideeën te reageren
De veranderingen op het werk van de afgelopen tien jaar
Aantal nieuwe cao’s zeer laag
Te weinig loon voor één op de vijf werkenden
1,2 miljoen Nederlandse huizen slim beveiligd
Explosieve toename Emotet malware
Kwaliteit bestuursverslag laat te wensen over
Nederlandse bedrijven lopen achter in het implementeren van opkomende technologieën
Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties
meer top 10