zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Vernieuwde Bentley Continental Flying Spur

 

9 juni 2008 - De Bentley Continental Flying Spur heeft een uitgebreide facelift ondergaan. De limousine uit Crewe is sinds 2005 op de markt en was volgens Bentley aan een update toe. Naast de zichtbare wijzigingen aan de buitenzijde van de Continental Flying Spur werd ook het interieur geüpdate, werd de techniek verder verbeterd en voegt Bentley nieuwe opties toe.

Voor Bentley is de Continental-serie al sinds de introductie een groot succes. De verkoopcijfers liggen op een niveau dat de Britse autofabrikant nog nooit gekend heeft. De Bentley Continental Flying Spur was bij zijn introductie in 2005 het tweede model in de Continental-range dat met de Continental GT was begonnen. De open Continental GTC volgde in 2006. Dat ook succesvolle en relatief tijdloze modellen niet om een update heen kunnen bewijst Bentley. Vorig jaar werd de Continental GT gewijzigd, nu is de Flying Spur aan de beurt.Subtiele evolutie
Bentley spreekt van een subtiele evolutie met wijzigingen aan de voor- en achterzijde. Zo zien we aan de voorzijde onder meer een nieuwe verchroomde grille die hoekiger van vorm is en meer rechtop staat. Daaronder zien we vergrootte en rondere centrale luchtinlaat. Chromen ringen rondom de koplampunits maken het plaatje compleet. Aan de achterzijde monteert Bentley eveneens meer chroom en een gewijzigde bumper. De bumper is sportiever van vorm en biedt plaats aan de vernieuwde uitlaatpijpen die het enige zichtbare zijn van Bentley´s aangepaste uitlaatsysteem. De nieuwe 19 inch lichtmetalen wielen ronden het geheel af.

Verfijnd interieur
In het interieur spreekt Bentley vooral van verfijning. De Britten monteren (daar waar mogelijk) nog betere materialen en Bentley heeft de keuze voor de hout- en leersoorten verder uitgebreid. Voor nog meer comfort zijn voortaan alle zijruiten uitgevoerd met een extra gelamineerde laag. Nieuw is eveneens de optie om te kiezen voor Bentley´s Adaptive Cruise Control en keramische remschijven. Geheel passend in deze tijd staat ook een iPod-/MP3-/USB-aansluiting voortaan op de optielijst. Liefhebbers van uitmuntende geluidskwaliteit aan boord kunnen vanaf heden kiezen voor het Naim-audiosysteem dat exclusief voor Bentley werd ontwikkeld. Met 1.100 watt aan vermogen, 15 speciaal vervaardigde speakers en twee subwoofers is een ongekende geluidskwaliteit gegarandeerd. Tot slot verbeterde Bentley de voorstoelen, werden de zittingen achterin met 40 mm verlengd en is stoelventilatie voortaan optioneel leverbaar.

Verbeterde rij-eigenschappen
Onder de motorkap is er niets veranderd. Daar ligt nog steeds de ongekend sterke en soepele 6.0 liter W12-motor. De krachtbron is voorzien van een dubbele turbo en ontwikkelt niet minder dan 560 pk aan vermogen en 650 Nm koppel. De twaalfcilinder motor stelt de Continental Flying Spur in staat om in slechts 5,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid van 312 km/h te bereiken. Om al dit vermogen nog beter de baas te kunnen is het onderstel in gefinetuned, werd de standaard luchtvering aangepast, het ESP opnieuw geprogrammeerd en nam Bentley ook de besturing nog eens onder de loep. Dat alles om de rij-eigenschappen naar een nog hoger niveau te tillen.

Toevoeging Continental Flying Spur ´Speed´
De vernieuwde Continental Flying Spur zal in de Britse fabriek in Crewe geproduceerd worden. Daar staat het model op de lijn tussen de Continental GT (Speed) en Continental GTC. Naast de ´gewone´ Flying Spur voegt Bentley bovendien de Flying Spur Speed toe aan het modellengamma. Net als bij de Contintental GT staat de toevoeging Speed in dit geval voor meer vermogen (610 pk) en een sportievere uitstraling en techniek.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Na foto's en video's, nu een leerparty: Bentley Flying Spur voert spanning op
  Volkswagen Polo en Golf TGI met derde aardgastank voor grotere actieradius
  Mazda CX-30 krijgt prijskaartje
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Is uw volgende zakelijke leaseauto een Tesla?
reacties
Generatie Z is het meest productief op een druk kantoor (1) 
Record aan kwetsbaarheden zorgt voor meer innovatie in cybersecurity (1) 
HR heeft nauwelijks invloed op de scholingsintentie van medewerkers (1) 
Werknemer neemt vrij voor ziek huisdier (1) 
Werven van nieuwe medewerker kost meer dan 4. 000 euro per persoon (1) 
Krapte arbeidsmarkt neemt verder toe (2) 
Aanhoudend tekort aan technici stagneert groei organisaties (1) 
top10
Tja, je kunt natuurlijk alles wel relativeren!
Krapte arbeidsmarkt neemt verder toe
Slecht functionerende collega’s grootste stoorzender op het werk
Vijf technologische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen
HR heeft nauwelijks invloed op de scholingsintentie van medewerkers
Tempo Team, KPN en Pathé genomineerd voor Email Awards 2019
In Nederland solliciteren vooral flexibele, leergierige en nauwkeurige mensen
Aanhoudend tekort aan technici stagneert groei organisaties
Rijksoverheid heeft informatiebeveiliging en IT-beheer nog niet op orde
Generatie Z is het meest productief op een druk kantoor
meer top 10