zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Volvo start proef met 10 plug-in hybrides

 

14 april 2008 - Volvo gaat een praktijkproef starten met plug-in hybrides. In samenwerking met elektriciteitsproducent Vattenfall, Saab Automobile AB, batterijproducent ETC en de Zweedse overheid wil Volvo hiermee werken aan verdere ontwikkeling van de via het stopcontact op te laden auto´s. Voor de proef worden tien speciale C30´s ingezet.

Volvo Cars legt zich de komende jaren nadrukkelijk toe op de hybride-technologie. Op de middellange termijn worden hybridevarianten geïntroduceerd waarbij een elektromotor de verbrandingsmotor ondersteunt. Op de langere termijn worden de plug-in hybride-auto´s geïntroduceerd. Een voorbeeld van een dergelijke hybride-auto van Volvo is de C30 ReCharge Concept, die in het najaar van 2007 is gepresenteerd. Deze conceptcar stoot ongeveer 65 procent minder CO2 uit dan hybride-auto´s van vandaag de dag. En als de elektriciteit die wordt gebruikt afkomstig is van duurzame energiebronnen als waterkracht, zon- of windenergie, dan loopt dit percentage verder op. ‘In het komende decennium gaan we ongetwijfeld meer elektrische auto´s op de weg zien!´, aldus Fredrik Arp van Volvo.Elektro-auto in opkomst
De elektro-auto is inderdaad in opkomst. Zo kondigde Tesla recent aan dat de Roadster in productie wordt genomen, is de Venturi Fétish al enkele tijd leverbaar en komt de Fisker Karma eind 2009 op de markt. Maar ook minder exotische merken als Citroën (Berlingo) en Nissan (diverse conceptcars) werken aan de ontwikkeling van elektro-auto´s.

De C30 ReCharge
Bij Volvo is het de C30 ReCharge Concept die als studieobject wordt gebruikt. De C30 ReCharge is voorzien van vier elektromotoren die gemonteerd zijn in de wielen en beschikt over een groot accupakket. Nadat de accu´s zijn opgeladen moet de auto ongeveer 100 km kunnen rijden. Het weer opladen van de accu via een gewoon stopcontact zou drie uur in beslag nemen. Na een uur opladen kan de C30 overigens alweer 50 km rijden. Vooral op dit gebied is nog veel winst te behalen. Overigens beschikt de C30 ReCharge ook over een verbrandingsmotor. De 1.6 liter viercilinder (die geschikt is voor E85) kan de inzittenden thuisbrengen als de stroom op is. Uiteindelijk zal de auto echter lange afstanden op enkel elektriciteit af moeten kunnen leggen. Maar er is nog een lange ontwikkelingstijd te gaan.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   1 reactie

 

Laatste autonieuws

  Nieuwe Seat Leon: prijsvergelijking met Focus, Mégane en Golf
  De Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid heeft veel te veel vermogen
  Vernieuwde Tesla Model 3 heeft nog meer actieradius
 
reacties
 
a huizinga  |   | 
16-04-2008
 | 
09:34 uur
Leuk dat men weer net doet alsof de electrische auto in opkomst is... HIJ IS ER NAMELIJK AL!!! In 2003 introduceerde General Motors een hele serie electrische auto's. Maar, omdat de olie industrie en Amerikaanse regering bang waren voor inkomsten verlies doordat die electrische auto niet op benzine rijdt, zijn alle auto's binnen no-time weer van de weg gehaald en gesloopt! Zie deze site

(Klik hier)

Ik raad jullie van harte aan om de docu who killed the electric car te gaan kijken, voordat je alle mooie woorden over 'de opkomst van de electrische auto' geloofd!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: tips voor meer conversie via e-mail
Er is veel waar je aan kunt denken om de conversie van je mailings te verbeteren. En niet onbelangrijk: hoe zet je al deze aspecten zo optimaal mogelijk in. In dit gratis white paper beschrijft Spotler 21 technieken voor beter scorende e-mails. Benieuwd?
Download het white paper
Lees verder
Gebruik van Easy Up tenten tijdens beurzen: zo creëer je een opvallende beursstand!
Juiste telefoon voor zakelijke doeleinden: iPhone imponeert!
reacties
De perfecte manager bestaat niet, maar zo komt u heel dichtbij (1) 
Corona dwingt tot versneld digitaliseren (1) 
Racisme en exclusie in Nederlandse advertenties (2) 
Maximaal zes mensen in een vakantiewoning reden voor annuleren (1) 
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken  (1) 
76 procent van de studenten werkt door coronacrisis in een andere sector (1) 
Aantal vacatures komt steeds dichter bij pre-coronatijdperk (1) 
top10
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken
Nederlandse pensioenstelsel voor derde jaar op rij beste ter wereld
OOBE maar dan wel PnP
Corona dwingt tot versneld digitaliseren
Racisme en exclusie in Nederlandse advertenties
Werknemersgeluk: bied flexibele verloning aan
Een op de drie medewerkers minder loyaal na eerste coronagolf
Pandemie versnelt de digitale transformatie
'Technologische innovaties mislukken nog voordat ze worden gelanceerd'
Gedeeltelijke lockdown heeft grote impact op parkeertransacties
meer top 10