zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Mercedes C-klasse BlueEFFICIENCY nu leverbaar

 

11 april 2008 - De Mercedes-Benz C 180 Kompressor en C 200 CDI zijn met onmiddellijke ingang leverbaar in BlueEFFICIENCY-uitvoering. De modellen kenmerken zich door een zuiniger en schoner karakter zonder in te leveren op het gebied van prestaties. Bovendien zijn beide BlueEFFICIENCY modellen lager geprijsd dan de vergelijkbare varianten zonder zuinig karakter.

BlueEFFICIENCY staat voor een pakket maatregelen dat erop is gericht het brandstofverbruik te verminderen. Zo wordt gewicht bespaard door de toepassing van een gelamineerde voorruit (met Maybach-technologie), het gebruik van nieuw ontwikkelde banden en standaard lichtmetalen wielen. Zelfs bij de isolatie van het schutbord is winst gehaald. Ook in aerodynamisch opzicht onderscheiden de BlueEFFICIENCY-modellen zich. Op het eerste gezicht door de verlaagde carrosserie, extra gestroomlijnde buitenspiegels en de afgedichte naden rond de koplampen, op het tweede gezicht door de vlakke bodemplaat en de gedeeltelijk gesloten grille. Banden met een lagere rolweerstand, een hangeschakelde zesbak met overdrive-karakteristiek, een aangepast motormanagement en andere detailaanpassingen maken het zuinige verhaal van de auto compleet. Om de bestuurder ook bewust te laten rijden is een schakelindicator gemonteerd.C 180 Kompressor BlueEFFICIENCY
Een uniek kenmerk van de C 180 KOMPRESSOR BlueEFFICIENCY is zijn van 1.796 naar 1.597 cc gewijzigde cilinderinhoud. Deze compacte compressormotor levert hetzelfde vermogen (156 pk) en koppel (230 Nm). Hét verschil zit hem in het brandstofverbruik. De motor verbruikt gemiddeld slechts 6,5 l/100 km – 12% minder dan de standaard versie. Dit benzineverbruik komt overeen met een gemiddelde CO2-uitstoot van 155 g/km en dat is goed voor een B-label. De uitstoot is daarmee met 22 gram per kilometer gereduceerd.

C 200 CDI BlueEFFICIENCY
Ook bij de C 200 CDI BlueEFFICIENCY zijn vermogens- en koppelcijfers gelijk aan die van de standaarduitvoering en zit het verschil hem in het verbruik. Het BlueEFFICIENCY-model heeft 5,1 liter diesel per 100 kilometer nodig – 10,5% minder dan de ‘normale’ C 200 CDI. De daarbij behorende CO2-uitstoot van dit model bedraagt 133 g/km en ook dat is goed voor een B-label. Een reductie van 16 gram CO2 per kilometer is het resultaat.

Zuiniger, schoner en ook nog goedkoper!
Met de BlueEFFICIENCY-modellen van de C-Klasse toont Mercedes-Benz aan dat brandstof besparen niet hoeft te beginnen met een extra investering. Sterker nog: de aanschafprijs van de BlueEFFICIENCY-modellen ligt onder die van de normale uitvoeringen! De prijs van de C 180 Kompressor BlueEFFICIENCY is vastgesteld op € 35.950,- en die van de C 200 CDI BlueEFFICIENCY op € 39.950,-. Maar de echte winst – voor portemonnee én milieu wordt uitbetaald tijdens het gebruik van de BlueEFFICIENCY-modellen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Nieuwe Seat Leon: prijsvergelijking met Focus, Mégane en Golf
  De Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid heeft veel te veel vermogen
  Vernieuwde Tesla Model 3 heeft nog meer actieradius
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: tips voor meer conversie via e-mail
Er is veel waar je aan kunt denken om de conversie van je mailings te verbeteren. En niet onbelangrijk: hoe zet je al deze aspecten zo optimaal mogelijk in. In dit gratis white paper beschrijft Spotler 21 technieken voor beter scorende e-mails. Benieuwd?
Download het white paper
Lees verder
Gebruik van Easy Up tenten tijdens beurzen: zo creëer je een opvallende beursstand!
Juiste telefoon voor zakelijke doeleinden: iPhone imponeert!
reacties
De perfecte manager bestaat niet, maar zo komt u heel dichtbij (1) 
Corona dwingt tot versneld digitaliseren (1) 
Racisme en exclusie in Nederlandse advertenties (2) 
Maximaal zes mensen in een vakantiewoning reden voor annuleren (1) 
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken  (1) 
76 procent van de studenten werkt door coronacrisis in een andere sector (1) 
Aantal vacatures komt steeds dichter bij pre-coronatijdperk (1) 
top10
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken
Nederlandse pensioenstelsel voor derde jaar op rij beste ter wereld
OOBE maar dan wel PnP
Corona dwingt tot versneld digitaliseren
Racisme en exclusie in Nederlandse advertenties
Werknemersgeluk: bied flexibele verloning aan
Een op de drie medewerkers minder loyaal na eerste coronagolf
Pandemie versnelt de digitale transformatie
'Technologische innovaties mislukken nog voordat ze worden gelanceerd'
Gedeeltelijke lockdown heeft grote impact op parkeertransacties
meer top 10