zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Snelste XK ooit: Jaguar XKR-S Coupé

 

4 maart 2008 - De Jaguar XKR-S Coupé is de snelste in serie gebouwde XK ooit. Jaguar onthulde de gelimiteerde XKR-S in Genève en zal slechts 200 exemplaren van de auto bouwen. Onder de motorkap ligt de Supercharged V8 die voor de XKR-S nog krachtiger is.

Hij wordt aangedreven door de befaamde 4.2 V8 compressormotor en werd ontwikkeld voor de echte Jaguar-liefhebber. De volledig aluminium 4.2 liter V8 compressormotor met vier nokkenassen levert in de XKR-S een vermogen van 416 pk en een koppel van 560 Nm. Daarmee is het mogelijk om in slechts 5,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid van 280 km/h te behalen. De XKR-S is daarmee niet alleen de snelste XK ooit, maar bovendien ook de snelste Jaguar sinds de XJ220.Aangepast onderstel
Het high-performance remsysteem voor de XKR-S werd ontwikkeld door het ‘Special Vehicles Team’ van Jaguar, in samenwerking met de Britse competitieremspecialist Alcon, die enkele van de snelste auto’s ter wereld van remvermogen voorziet, en dat zowel op de weg als op het circuit. Elk remblok is afgewerkt in een opvallende rode kleur en draagt het R logo. De XKR-S kreeg nieuwe veren, nieuwe stabilisatorstangen en unieke dempers. De grote ophangingsparameters werden opnieuw gekalibreerd en de XKR-S gebruikt de beproefde CATS-technologie (Computer Active Technology Suspension) van Jaguar met een unieke afstelling. Hij doet ook een beroep op een stuurinrichting met een kleinere verhouding voor directere reacties en een optimale feedback.

Unieke kenmerken
De beperkte reeks in ‘Ultimate Black’ wordt geïdentificeerd door het unieke XKR-S logo op de achterzijde van de wagen. Het koetswerk werd subtiel aangepast om de XKR-S van de andere modellen te onderscheiden. Ook opvallend bij de herwerkte ophanging is dat het koetswerk van de XKR-S met 10 mm werd verlaagd in vergelijking met dat van de XKR. De XKR-S staat bovendien op unieke, erg lichte 20" Vortex-velgen van gesmeed lichtmetaal met specifieke ZR20 Pirelli banden. Daardoor oogt de XKR-S uiteraard lager en sportiever maar er zijn nog een aantal andere details die dat in de hand werken. Zo kreeg hij een nieuwe aerodynamische splitter vooraan, speciale zijskirts, een hertekende achterspoiler en een bumperspoiler achteraan, met contrasterende accenten zoals het honingraatrooster vooraan, de zijdelingse verluchtingsmonden en de drempels.

Sportief en luxe interieur
Het zacht aanvoelende leder in het interieur is afgewerkt in de kleur Warm Charcoal, met dubbele contrasterende stiksnaden in Ivory en leder op de stoelen, het instrumentenpaneel, de middenconsole, de binnenste deurpanelen en de achterste zijpanelen. Dat alles wordt nog aangevuld met de pianozwarte houtinleg, de luxueuze hemelbekleding in Alston Charcoal en een hertekend instrumentenpaneel met XKR-S logo om de hogere topsnelheid in de verf te zetten. Het lederen stuurwiel met contrasterende stiknaden, de versnellingspook in leder en lichtmetaal met lichtmetalen schakelrooster, de aluminium pedalen en de hoofdsteunen, drempelplaatjes en tapijten met XKR-S logo zetten de toon voor dit heel bijzondere interieur. Bowers & Wilkins, de befaamde Britse fabrikant van hoogstaande luidsprekers, nam het hoogwaardige, 525 watt sterke audiosysteem met Pro Logic II surround-sound van Jaguar als vertrekpunt en ontwikkelde een specifiek luidsprekersysteem voor het interieur van de XKR-S.

Slechts 200 exemplaren
De XKR-S zal in de zomer van 2008 beschikbaar zijn in een beperkte oplage van slechts 200 auto’s voor de Europese markt. Hij is nog meer op de bestuurder gericht dan de alom geprezen XKR sportwagen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Elektrische Mercedes EQA krijgt per direct 4WD en een powerboost
  BMW M3 en M4 met 4WD: Zo snel was een BMW M3/M4 nog nooit!
  Mercedes EQB is de eerste elektrische zevenzitter van Mercedes
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
Hoe verzamel je met gewijzigd cookie beleid de juiste data?
reacties
Koffie halen kan bron van conflict zijn (1) 
Aandelen weer in de gunst  (1) 
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
Bestuurders willen vaker vergaderen zonder de baas erbij (1) 
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties (1) 
Speciaal bedrijfsuitje voor singles biedt kansen (1) 
Vergaderen kost 37 miljard per jaar (1) 
top10
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
Verbeter uw supplychain, verbeter uw klantervaring
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto
Een carrière in cybersecurity: vijf tips
FluBot-malware verspreidt zich snel door Europa
Ziekteverzuim eerste kwartaal 2021: licht dalende trend
meer top 10