zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Studiemodel Mercedes GLK Hybride

 

29 februari 2008 - Met de Mercedes Vision GLK Bluetec Hybrid toont Mercedes een studiemodel voor een GLK Hybride. De auto combineert een viercilinder Bluetec-dieselmotor met een elektromotor en weet zonder het verliezen van sportieve prestaties een gunstig verbruik te realiseren. Productiekansen zijn uiteraard zeer realistisch.

Dit najaar zal de Mercedes GLK de showrooms binnen worden gereden. De compacte SUV wordt gepositioneerd onder ML-klasse en moet de concurrentie aangaan met de Audi Q5, de BMW X3 en de Volvo XC60. In haar streven naar het produceren van ´s werelds meest efficiënte en schone aandrijvingsconcepten presenteert Mercedes haar visie op een hybride-variant van de GLK. Daarmee wordt het rijtje hybride-conceptcars van Mercedes steeds langer. Want na de presentatie van de S-klasse Hybrid en de ML-klasse Hybride - beide als conceptcars - is deze GLK Hybrid wederom een realistische conceptcar. Zo hebben wij recentelijk een prototype van de S-klasse Hybrid weten te betrappen in Noord-Scandinavië waardoor alles erop wijst dat het model in productie gaat. Datzelfde zou ook voor de ML- en GLK-klasse Hybrid kunnen gaan gelden.Bluetec-dieselmotor
Onder de motorkap van deze Vision GLK Bluetec Hybrid heeft Mercedes plaats gemaakt voor een diesel- en een elektromotor. De dieselmotor is van het type Bluetec en is mede dankzij de AdBlue-injectie al zeer zuinig. Mercedes koppelt deze 2.2 liter dieselmotor aan een elektromotor. De elektromotor zorgt voor het starten van de dieselmotor en ondersteunt deze bij de acceleratie. Hierdoor kan de dieselmotor extra worden ontlast wat een gunstig effect heeft op het verbruik en de CO2-uitstoot. Bovendien kan de elektromotor ervoor zorgen dat remenergie wordt opgeslagen in de accu´s en schakelt de start-/stop-functie de dieselmotor uit wanneer bijvoorbeeld wordt stilgestaan voor een stoplicht. Het gezamenlijke vermogen van beide motoren is goed voor 224 pk en 560 Nm waardoor een acceleratie van 0-100 km/h in 7,3 seconden feilloos wordt volbracht. Het gemiddelde verbruik ligt op 5,9 l/100 km en de CO2-uitstoot op 157 g/km. De GLK voldoet hiermee aan de EU6-norm.

Mild Hybrid
De hybride-concept aan boord van deze GLK Bluetec Hybrid is een zogenaamde Mild Hybrid. Hierbij zorgt de elektromotor enkel voor ondersteuning en ontlasting van de brandstofmotor. De GLK kan dan ook niet alleen op de elektromotor rijden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de BMW X6 Hybrid of de Lexus RX400h.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  BMW M3 en M4 met 4WD: Zo snel was een BMW M3/M4 nog nooit!
  Mercedes EQB is de eerste elektrische zevenzitter van Mercedes
  Met de elektrische Mercedes EQS sta je niet vaak bij de laadpaal
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
reacties
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
Bestuurders willen vaker vergaderen zonder de baas erbij (1) 
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties (1) 
Speciaal bedrijfsuitje voor singles biedt kansen (1) 
Vergaderen kost 37 miljard per jaar (1) 
Nederlander verhuist minder graag voor baan (1) 
Vrouwen kiezen steeds vaker voor een beroep in de ICT  (1) 
top10
Top Companies waar u kunt bouwen aan uw carrière zijn bekend
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Banking Trojan Dridex en Qakbot grootste malwarebedreigingen in maart
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
30 procent vindt dat partnerverlof even lang moet zijn als bevallingsverlof
Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto
Een carrière in cybersecurity: vijf tips
meer top 10