zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Volkswagen Passat TSI EcoFuel: Aardgas

 

28 februari 2008 - Volkswagen gaat een Passat Variant op aardgas op de markt brengen. Tegen het einde van dit jaar zal de tot Passat Variant TSI EcoFuel omgedoopte auto op de markt komen. De voordelen van aardgas zijn groot en Volkswagen ziet hier veel kansen in.

Aardgas (CNG) is lange tijd op de achtergrond gebleven. De matige prestaties van de motoren, het relatief hoge geluidsniveau van de krachtbron en bovendien de beperkte verkrijgbaarheid van aardgas hebben ervoor gezorgd dat een doorbraak nog ver weg stond. Maar daar komt verandering in. Steeds meer fabrikanten hebben zich toegelegd op de ontwikkeling van aardgasauto’s en daarbij is de techniek steeds verder verfijnd. Het resultaat is dat motoren krachtiger worden, de actieradius hoger ligt en tegelijkertijd wordt ook de verkrijgbaarheid van aardgas steeds beter. Zo wordt er in Nederland momenteel gewerkt aan een uitbreiding van het netwerk. Binnen vier jaar tijd moeten er maar liefst 250 aardgasstations beschikbaar zijn. En wie dat wenst zou ook thuis aardgas kunnen tanken. Het leidingnetwerk ligt er immers al, er is slechts nog een speciale thuistankinstallatie nodig die de auto voltankt. Helaas duurt dat wel enkele uren, maar het zou prima ’s nachts kunnen.Prima prestaties
Volkswagen laat in Genève zien dat aardgas echt toekomstpotentieel heeft. Op basis van de nieuwe TSI-motor is een aardgas-versie ontwikkeld. De krachtbron kan daarbij functioneren op aardgas, maar ook op benzine. Dat laatste is wel zo prettig als er geen aardagastank in de buurt is. Dat aardgas prima prestaties kan leveren bewijst Volkswagen met deze Passat Variant TSI EcoFuel. De motor ontwikkelt een vermogen van 150 pk en moet daarmee voor prima prestaties zorgen.

Goedkoop en schoon
Een van de grootste voordelen van het rijden op aardgas is dat het relatief goedkoop is. Bovendien is het aardgas een veel schonere brandstof dan benzine, diesel of LPG. De uitstoot van CO2 ligt 20 à 25 procent lager dan die van vergelijkbare benzineversies. De Passat Variant EcoFuel stoot bijvoorbeeld 80 procent minder stikstofoxiden (NOx) uit dan vergelijkbare dieselvarianten. De emissie is bovendien vrij van roetdeeltjes.

Uitbreiding EcoFuel-modellen
Tegen het einde van het jaar zal de Passat Variant TSI EcoFuel op de markt komen. Inmiddels levert Volkswagen ook als een Caddy Combi en een Touran EcoFuel. Bovendien beschikt Opel over de Zafira CNG, Mercedes over de E 200 NGT en levert Fiat een Panda CNG op aardgas. Waar bio-ethanol in ons land nog niet echt van de grond wil komen lijkt het erop dat aardgas wel door gaat breken. Bovendien zijn aardgasstations gemakkelijk om te bouwen voor waterstof, en dat biedt toekomstpotentieel.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  BMW M3 en M4 met 4WD: Zo snel was een BMW M3/M4 nog nooit!
  Mercedes EQB is de eerste elektrische zevenzitter van Mercedes
  Met de elektrische Mercedes EQS sta je niet vaak bij de laadpaal
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
reacties
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
Bestuurders willen vaker vergaderen zonder de baas erbij (1) 
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties (1) 
Speciaal bedrijfsuitje voor singles biedt kansen (1) 
Vergaderen kost 37 miljard per jaar (1) 
Nederlander verhuist minder graag voor baan (1) 
Vrouwen kiezen steeds vaker voor een beroep in de ICT  (1) 
top10
Top Companies waar u kunt bouwen aan uw carrière zijn bekend
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Banking Trojan Dridex en Qakbot grootste malwarebedreigingen in maart
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
30 procent vindt dat partnerverlof even lang moet zijn als bevallingsverlof
Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto
Een carrière in cybersecurity: vijf tips
meer top 10