zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Officieel: Volvo XC60

 

20 februari 2008 - Dit zijn de eerste officiële beelden van de Volvo XC60. Volvo zet met de XC60 een eerste stap in het snelste groeiende segment ter wereld; dat van de compacte SUV. De Volvo XC60 wordt in eerste instantie leverbaar met een drietal motoren en een aantal innovatieve veiligheidssystemen. Vanaf dit najaar staat de Volvo XC60 bij de dealers.

  • Compacte SUV in zeer concurrerend segment
  • Eerste Volvo met nieuwe design-DNA
  • Eén benzine- en twee dieselmotoren met standaard AWD
  • City Safety standaard op elke XC60
Met de presentatie van de XC60 Concept gaf Volvo ons een voorproefje van deze nieuwkomer. Een jaar na zijn werelddebuut in Detroit presenteert Volvo nu het productiemodel in Genève. Volvo treedt hiermee toe tot het zeer concurrentiële segment van de compacte SUV´s. Volvo gaat daarmee de strijd aan met auto´s als de Audi Q5, BMW X3 en Mercedes GLK. Volgens Frederik Alp, President en CEO van Volvo Cars, is dit de mooiste Volvo ooit. Wie dat niet met hem eens is zal de komende jaren teleurgesteld raken in het Zweedse merk. Met de XC60 geeft Volvo namelijk een tastbaar voorproefje van het nieuwe design-DNA van de fabrikant.


Volvo´s nieuwe design-DNA
De XC60 combineert diverse designkenmerken van de C30, de XC70 en de XC90. De vloeiende lijnen van de bovenzijde van de carrosserie geven hem volgens Volvo het sportieve charisma van een coupé. Het onderste deel van de auto weerspiegelt volgens de fabrikant de uitgesproken ´XC-spieren´. Het interieur is typisch Volvo en het beeld wordt bepaald door rust en prachtige materialen. Zoals we van Volvo inmiddels gewend zijn zal de afwerking van een hoog niveau zijn.

Drie motoren én standaard vierwielaandrijving
Het motorengamma zal vanaf de introductie bestaan uit een T6 met turbo en 285 pk, en twee varianten van de 2.4 D5 turbodiesel, met respectievelijk 163 en 185 pk. Vierwielaandrijving (AWD met Instant Traction) is standaard. In de loop van 2009 zal de 2.4 D5 (163 pk) er ook als een voorwielaangedreven variant komen.

City Safety
Na vele jaren van ontwikkeling en testwerkzaamheden debuteert het City Safety-systeem in de XC60. Het systeem is standaard op elk model en helpt de bestuurder om aanrijdingen bij lage snelheid te voorkomen (de zogenaamd kop-staartbotsingen). Als de auto tegen het voorliggende voertuig dreigt te botsen en de bestuurder reageert niet, dan remt de auto zélf. Volvo is hiermee uniek en de eerste fabrikant ter wereld die het systeem standaard aanbiedt.

Najaar 2008 leverbaar
Wanneer de XC60 dit najaar op de markt komt richt Volvo haar pijlen op een groep kopers die hoge eisen stelt aan design, merkintegriteit en hoogwaardige techniek. Volgens Frederik Alp kun je zeggen dat de XC60 de volgende stap is voor de huidige C30-rijder. Volvo wil van de XC60 67.000 exemplaren per jaar verkopen. De vijf grootste markten in het piekjaar 2010 zijn de Verenigde Staten van Amerika, Duitsland, Groot-Brittannië, Rusland en China. De Volvo XC60 wordt gebouwd in de Belgische fabriek in Gent.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  BMW M3 en M4 met 4WD: Zo snel was een BMW M3/M4 nog nooit!
  Mercedes EQB is de eerste elektrische zevenzitter van Mercedes
  Met de elektrische Mercedes EQS sta je niet vaak bij de laadpaal
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
reacties
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
Bestuurders willen vaker vergaderen zonder de baas erbij (1) 
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties (1) 
Speciaal bedrijfsuitje voor singles biedt kansen (1) 
Vergaderen kost 37 miljard per jaar (1) 
Nederlander verhuist minder graag voor baan (1) 
Vrouwen kiezen steeds vaker voor een beroep in de ICT  (1) 
top10
Top Companies waar u kunt bouwen aan uw carrière zijn bekend
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Banking Trojan Dridex en Qakbot grootste malwarebedreigingen in maart
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
30 procent vindt dat partnerverlof even lang moet zijn als bevallingsverlof
Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto
Een carrière in cybersecurity: vijf tips
meer top 10