zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Eindelijk: Alfa Romeo 8C Spider

 

19 februari 2008 - Alfa Romeo heeft eindelijk de knoop doorgehakt en toont in Genève het productiemodel van de 8C Spider. Deze bloedmooie open versie van de al even schitterende 8C Competizione gaat nog dit jaar in productie. Onder de motorkap een 4.7 liter V8 met niet minder dan 450 pk aan vermogen.

  • Carrosserie bijna geheel van carbon
  • 450 pk sterke V8 met 6-traps automaat
  • Elektrisch bedienbare stoffen kap
  • Volledig naar wens te personaliseren
  • Productie bij Maserati
Op het Concours Villa d’Este in 2006 onthulde Alfa Romeo de 8C Competizione Spider. De open versie van de 8C Competizione bleef lange tijd in de schaduw staan van zijn coupé-broeder, maar de geruchten leefden voort. Alfa Romeo liet eerder al doorschemeren dat er aan een productieversie gewerkt werd, maar nu is het concreet. Nog dit jaar gaat de 8C Spider in productie. De oplage is beperkt en net als bij de Coupé zullen er slechts 500 exemplaren van worden geproduceerd. Hoeveel exemplaren er naar ons land komen is onbekend. De verwachting is echter dat alle exemplaren reeds zijn verkocht. Wie had ingeschreven door de 8C Competizione krijgt namelijk voorrang.


Carbon
Het design is wederom oogstrelend en de droom van liefhebbers van Italiaanse bolides en Alfa´s in het bijzonder. De meeste onderdelen zijn gelijk aan de 8C Competizione en daarmee deelt deze open sportauto dan ook zijn dynamische karakter. In het interieur is plaats voor twee personen en er is veel gebruik gemaakt van carbon. Dat materiaal is supersterk, maar wel extreem licht. Dat komt de prestaties en handelbaarheid van de auto ten goede.450 pk sterke V8
Onder de glooiende motorkap ligt een brok techniek die voor een ultieme glimlach moet zorgen wanneer deze gestart wordt. De V8 meet een inhoud van 4.7 liter en ontwikkelt een vermogen van 450 pk. De motor is gekoppeld aan een 6-traps automaat die elektronisch gecoördineerd van verzet wisselt. Wie dat wenst kan met de flippers achter het stuurwiel het heft zelf in handen nemen. Dergelijk vermogen is alleen aan de beste remmerij toe te vertrouwen en Alfa Romeo monteert dan ook forse schijven en remklauwen van Brembo. Deze gaan schuil achter de 20 inch lichtmetalen wielen die ook een blik op het remgeweld gunnen.

Stoffen kap
Het voornaamste verschil tussen de 8C Competizione en 8C Spider is uiteraard het dak. Bij de Spider monteert Alfa een stoffen kap die geheel elektrisch valt te openen en te sluiten. Daarbij claimt Alfa een uitstekende (geluids)isolatie door het gebruik van twee verschillende lagen.  De kap is leverbaar in tal van kleuren. Dat geldt overigens ook voor de carrosserie, de remklauwen en het interieur. Alfa Romeo kan op aanvraag elke kleur leveren die de klant wenst. Daarmee wil Alfa alle 500 exemplaren van de 8C Spider een uniek gezicht geven.Productie bij Maserati
Nog dit jaar zal Alfa Romeo de productie van de 8C Spider opstarten. Voor het produceren van de auto is ruimte gemaakt op de assemblage-lijn van Maserati. Dat is ook niet zo vreemd want veel van zijn onderdelen (motor/versnellingsbak) deelt de auto met Maserati-modellen.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Elektrische Mercedes EQA krijgt per direct 4WD en een powerboost
  BMW M3 en M4 met 4WD: Zo snel was een BMW M3/M4 nog nooit!
  Mercedes EQB is de eerste elektrische zevenzitter van Mercedes
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
Hoe verzamel je met gewijzigd cookie beleid de juiste data?
reacties
Koffie halen kan bron van conflict zijn (1) 
Aandelen weer in de gunst  (1) 
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
Bestuurders willen vaker vergaderen zonder de baas erbij (1) 
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties (1) 
Speciaal bedrijfsuitje voor singles biedt kansen (1) 
Vergaderen kost 37 miljard per jaar (1) 
top10
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
Verbeter uw supplychain, verbeter uw klantervaring
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto
Een carrière in cybersecurity: vijf tips
FluBot-malware verspreidt zich snel door Europa
Ziekteverzuim eerste kwartaal 2021: licht dalende trend
meer top 10