zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Peugeot 308 SW: Stationwagon op 308-basis

 

18 februari 2008 - Peugeot presenteert de 308 SW, de stationwagon-achtige variant op basis van de Peugeot 308. Het model onderscheidt zich door z´n hoge mate van flexibiliteit, een interieur met maximaal zeven zitplaatsen en een ongekende groot glazen panoramadak. Vanaf deze zomer staat de Peugeot 308 SW bij de dealers.

In het najaar van 2007 gaf Peugeot ons al een voorproefje van de 308 SW in de vorm van de 308 SW Prologue. Het productiemodel wijkt nauwelijks van de conceptcar af en is de opvolger van de 307 Break en 307 SW. In vergelijking met die voorgangers heeft Peugeot op veel gebieden vooruitgang geboekt. Zo is de 308 SW met zijn lengte van 4,50 m, breedte van 1.82 m en hoogte van 1.56 m maar liefst 7,1 cm langer en 5,3 cm breder dan zijn voorganger. In het interieur kunnen de inzittenden dan ook profiteren van veel ruimte.Vijf of zeven zitplaatsen
De naam Break is vervallen waardoor zowel de vijf- als de zevenzits 308 nu als SW door het leven gaan. Het basismodel biedt plaats aan vijf inzittenden verdeeld over twee rijen. De achterpassagiers kunnen plaatsnemen op een gewone achterbank die in ongelijke delen neerklapbaar is. Wat bagageruimte betreft is er in dit model ruimte voor 573 liter bagage. Wie kiest voor de ´duurdere´ varianten beschikt over zeven zitplaatsen. De achterbank maakt daarbij plaats voor drie losse stoelen die kunnen worden opgeklapt, verschoven of uitgenomen. Daarachter kunnen nog twee stoelen worden gemonteerd waardoor er zeven personen in de 308 SW kunnen plaats nemen. De bagageruimte krimpt hierdoor tot 508 liter. Wanneer er echter veel ruimte nodig is kunnen alle stoelen worden uitgenomen en ontstaat een laadcapaciteit van 2.149 liter. Daarbij kan ook de bestuurdersstoel worden omgeklapt zodat er 3,10 m aan laadlengte beschikbaar is. Om gemakkelijke toegang te krijgen tot de bagageruimte is de achterruit separaat te openen. Peugeot wil met al deze maatregelen benadrukken dat de 308 SW de meest praktische 308-variant is.

Groot glazen dak
In het interieur zien we uiteraard dezelfde stijl terug als in de hatchback. Dat geldt ook voor de leverbare opties. Exclusief voor de 308 SW levert Peugeot een ongekend groot glazen panoramadak. Het dak loopt door tot voorbij de tweede zitrij en is met 1,68 m2 oppervlakte één van de grootste glazen daken die momenteel leverbaar is. Een elektrisch bediend zonnescherm kan ervoor zorgen dat het dak geheel wordt afgedekt.

Motorengamma
Het motorengamma is zeer uitgebreid waardoor Peugeot een brede doelgroep hoopt aan te spreken. Het gamma bestaat uit vijf benzinemotoren en drie diesels. Het benzineaanbod bestaat uit de 1.4 VTi (95 pk / 136 Nm), de 1.6 VTi (120 pk / 160 Nm) en de 1.6 THP (150 pk / 240 Nm). Het topmodel wordt gevormd door de 175 pk sterke 1.6 THP. Deze zomer wordt er tevens een Bioflex-versie (E85) aan toegevoegd. De diesels vinden traditiegetrouw gretig aftrek onder de leaserijders dus een uitgebreid aanbod mag ook hier niet ontbreken. Het dieselgamma bestaat uit de 1.6 HDi (90 pk / 215 Nm), de 1.6 HDi (110 pk / 240-260 Nm) en als topmodel de 2.0 HDi (136 pk / 320-340 Nm). Zowel handgeschakelde als automatische versnellingsbakken behoren tot de mogelijkheden.

Introductie in de zomer van 2008
Vanaf deze zomer staat de Peugeot 308 SW bij de dealers. Aangezien de 307 Break/SW goed waren voor bijna 900.000 kopers zijn de verwachtingen hoog.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Elektrische Volkswagen ID.4 nog dit jaar leverbaar, met 8% bijtelling
  Audi Sport gaat elektrisch met de Audi RS e-Tron GT
  Oh nee! Wederom een terugroepactie voor de Polestar 2
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Ook thuis kun je gebruik maken van zakelijk internet
Welke auto’s behouden hun waarde het meeste?
reacties
Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in omgang met crises dan mannen (1) 
Een op drie Nederlanders verwacht dit jaar minder Black Friday-aankopen te doen (1) 
Berlijn populairst bij foodies, Ibiza nummer één onder hippe vogels (1) 
Werknemer wil niet terug naar werksituatie zoals vóór COVID-19  (1) 
Kijken, kijken en niet kopen (1) 
‘Veiliger en slimmer werken’ bovenaan agenda IT-afdeling (1) 
Leren en ontwikkelen in coronatijd: minder budget, meer online (2) 
top10
Dringend extra richtlijnen nodig voor de werkvloer, ook na corona
Eén op de drie organisaties overweegt thuiswerkvergoeding
Dankzij lockdown beseft werkend NL het belang van altijd blijven leren
Ransomware nog steeds de grootste bedreiging voor bedrijven
75 procent van de bedrijven past supply chain aan om toekomstbestendig te blijven
Drie op de tien jongeren kunnen manager niet uitstaan
Focus op flexibele planning en versnelde innovatie
COVID-19 levert positieve bijdrage aan digitalisering
Duurzame inzetbaarheid en maximale arbeidsparticipatie van groot belang
Ninja teamcoaching, proactief en ‘onzichtbaar’
meer top 10