zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Peugeot 308 SW: Stationwagon op 308-basis

 

18 februari 2008 - Peugeot presenteert de 308 SW, de stationwagon-achtige variant op basis van de Peugeot 308. Het model onderscheidt zich door z´n hoge mate van flexibiliteit, een interieur met maximaal zeven zitplaatsen en een ongekende groot glazen panoramadak. Vanaf deze zomer staat de Peugeot 308 SW bij de dealers.

In het najaar van 2007 gaf Peugeot ons al een voorproefje van de 308 SW in de vorm van de 308 SW Prologue. Het productiemodel wijkt nauwelijks van de conceptcar af en is de opvolger van de 307 Break en 307 SW. In vergelijking met die voorgangers heeft Peugeot op veel gebieden vooruitgang geboekt. Zo is de 308 SW met zijn lengte van 4,50 m, breedte van 1.82 m en hoogte van 1.56 m maar liefst 7,1 cm langer en 5,3 cm breder dan zijn voorganger. In het interieur kunnen de inzittenden dan ook profiteren van veel ruimte.Vijf of zeven zitplaatsen
De naam Break is vervallen waardoor zowel de vijf- als de zevenzits 308 nu als SW door het leven gaan. Het basismodel biedt plaats aan vijf inzittenden verdeeld over twee rijen. De achterpassagiers kunnen plaatsnemen op een gewone achterbank die in ongelijke delen neerklapbaar is. Wat bagageruimte betreft is er in dit model ruimte voor 573 liter bagage. Wie kiest voor de ´duurdere´ varianten beschikt over zeven zitplaatsen. De achterbank maakt daarbij plaats voor drie losse stoelen die kunnen worden opgeklapt, verschoven of uitgenomen. Daarachter kunnen nog twee stoelen worden gemonteerd waardoor er zeven personen in de 308 SW kunnen plaats nemen. De bagageruimte krimpt hierdoor tot 508 liter. Wanneer er echter veel ruimte nodig is kunnen alle stoelen worden uitgenomen en ontstaat een laadcapaciteit van 2.149 liter. Daarbij kan ook de bestuurdersstoel worden omgeklapt zodat er 3,10 m aan laadlengte beschikbaar is. Om gemakkelijke toegang te krijgen tot de bagageruimte is de achterruit separaat te openen. Peugeot wil met al deze maatregelen benadrukken dat de 308 SW de meest praktische 308-variant is.

Groot glazen dak
In het interieur zien we uiteraard dezelfde stijl terug als in de hatchback. Dat geldt ook voor de leverbare opties. Exclusief voor de 308 SW levert Peugeot een ongekend groot glazen panoramadak. Het dak loopt door tot voorbij de tweede zitrij en is met 1,68 m2 oppervlakte één van de grootste glazen daken die momenteel leverbaar is. Een elektrisch bediend zonnescherm kan ervoor zorgen dat het dak geheel wordt afgedekt.

Motorengamma
Het motorengamma is zeer uitgebreid waardoor Peugeot een brede doelgroep hoopt aan te spreken. Het gamma bestaat uit vijf benzinemotoren en drie diesels. Het benzineaanbod bestaat uit de 1.4 VTi (95 pk / 136 Nm), de 1.6 VTi (120 pk / 160 Nm) en de 1.6 THP (150 pk / 240 Nm). Het topmodel wordt gevormd door de 175 pk sterke 1.6 THP. Deze zomer wordt er tevens een Bioflex-versie (E85) aan toegevoegd. De diesels vinden traditiegetrouw gretig aftrek onder de leaserijders dus een uitgebreid aanbod mag ook hier niet ontbreken. Het dieselgamma bestaat uit de 1.6 HDi (90 pk / 215 Nm), de 1.6 HDi (110 pk / 240-260 Nm) en als topmodel de 2.0 HDi (136 pk / 320-340 Nm). Zowel handgeschakelde als automatische versnellingsbakken behoren tot de mogelijkheden.

Introductie in de zomer van 2008
Vanaf deze zomer staat de Peugeot 308 SW bij de dealers. Aangezien de 307 Break/SW goed waren voor bijna 900.000 kopers zijn de verwachtingen hoog.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Elektrische Mercedes EQA krijgt per direct 4WD en een powerboost
  BMW M3 en M4 met 4WD: Zo snel was een BMW M3/M4 nog nooit!
  Mercedes EQB is de eerste elektrische zevenzitter van Mercedes
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
Hoe verzamel je met gewijzigd cookie beleid de juiste data?
reacties
Koffie halen kan bron van conflict zijn (1) 
Aandelen weer in de gunst  (1) 
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
Bestuurders willen vaker vergaderen zonder de baas erbij (1) 
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties (1) 
Speciaal bedrijfsuitje voor singles biedt kansen (1) 
Vergaderen kost 37 miljard per jaar (1) 
top10
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
Verbeter uw supplychain, verbeter uw klantervaring
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto
Een carrière in cybersecurity: vijf tips
FluBot-malware verspreidt zich snel door Europa
Ziekteverzuim eerste kwartaal 2021: licht dalende trend
meer top 10