zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Rolls-Royce Phantom Coupé: Rijders-Rolls

 

18 februari 2008 - Met de Rolls-Royce Phantom Coupé presenteert Rolls-Royce de vierde telg binnen de Phantom-familie. Volgens de Britse autofabrikant is deze Phantom Coupé ´the most driver-oriented model in the Phantom line´. Daarmee wil Rolls-Royce benadrukken dat de Phantom Coupé zich richt op de Rolls-Royce eigenaar die graag zelf achter het stuur kruipt.

Rolls-Royce presenteerde in 2004 de 100EX. De auto werd oorspronkelijk gepresenteerd ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van het merk, maar was veel meer dan dat. Met de 100EX liet Rolls-Royce zien hoe zij de toekomst zagen. In 2007 werd het productiemodel gepresenteerd zoals we die nu kennen onder de noemer Phantom Drophead Coupé. Een jaar daarvoor liet Rolls-Royce in Genève de 101EX zien. Met dat model liet Rolls-Royce ons alvast wennen aan het idee dat er een coupé-versie van de Phantom aan zou komen. De reacties waren opvallend positief en Rolls-Royce besloot het model in productie te nemen. Vanaf de zomer van 2008 zal in het Engelse Goodwood de auto als Phantom Coupé in productie gaan. Met de komst van de coupé maakt Rolls-Royce de Phantom familie compleet die verder bestaat uit de Phantom, Phantom Extended Wheelbase en eerder genoemde Phantom Drophead Coupé.Unieke stylingdetails
Met deze nieuwste toevoeging binnen de Phantom-familie richten de Britten zich meer op de Rolls-eigenaar die graag zelf achter het stuur kruipt. Dat komt in het design tot uiting middels de dynamischer lijnvoering en de zichtbare uitlaatpijpen. Verdere opvallende stylingdetails zijn de geborsteld aluminium accenten zoals we die ook van de Drophead Coupé kennen en de LED-lichtunits. Lichtmetalen wielen in 21 inch formaat zijn standaard en leverbaar in drie verschillende designs.

Luxe, comfort en een ´picknicktafel´
Zoals we van Rolls-Royce gewend zijn baden de inzittenden in luxe. Het leer en hout dat Rolls-Royce gebruikt is alleen van de allerhoogste kwaliteit. De afwerking voldoet bovendien aan de strengste eisen die er in de auto-industrie denkbaar zijn. Uiteraard is ook deze Rolls-Royce volledig met de hand gebouwd. Nog steeds relatief uniek zijn de in tegengestelde richting openende deuren die prima toegang bieden tot de zitplaatsen voor- en achterin. Wie achterin plaats neemt kan relaxen op een ´lounge seat´ die volgens Rolls-Royce de associaties met een exclusieve sofa op moet roepen. Comfortverhogende zaken als multi-zone climate control, een geavanceerd multimediasysteem en een iPod-aansluiting zijn standaard. Het Lexicon LOGIC7TM audiosysteem bestaat uit 15 speakers en twee - onder de stoelen gemonteerde - subwoofers die zorgen voor studio-kwaliteit geluid. Voor een heerlijk glaasje champagne langs de kust van de Cote d´Azur kan de achterklep in twee delen worden opengeklapt. Het onderste deel kan dienen als een soort van picknickbankje.

6.75 liter V12
Onder de lange en elegante motorkap ligt de welbekende 6.75 liter V12. Zijn vermogen van 453 pk en koppel van 720 Nm zorgen voor een spectaculaire acceleratie van 0-100 km/h in 5,6 seconden en een topsnelheid van 250 km/h. Het verbruik mag dan van ondergeschikt belang zijn voor een auto in deze klasse, Rolls-Royce claimt met 15,7 l/100 km de zuinigste auto in zijn klasse te hebben. Zoals reeds gezegd is de Phantom Coupé meer op de bestuurder gericht dan de andere Phantom-modellen en dat uit zich dan ook in het rijgedrag. Zo is er op het stuurwiel een Sport-knop gemonteerd waarmee de versnellingsbak zich aanpast en tegelijkertijd ook de reactie op het gaspedaal feller is.

Handgebouwd en naar klantwens
Zoals elke Rolls-Royce is ook de Phantom Coupé geheel naar klantwens samen te stellen. Naast de vele mogelijkheden die vanuit de fabriek worden aangeboden doet Rolls-Royce haar uiterste best elke wens van de klant in vervulling te laten gaan. Vanaf deze zomer zal de Phantom Coupé in het Engelse Goodwood in productie worden genomen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Elektrische Mercedes EQA krijgt per direct 4WD en een powerboost
  BMW M3 en M4 met 4WD: Zo snel was een BMW M3/M4 nog nooit!
  Mercedes EQB is de eerste elektrische zevenzitter van Mercedes
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
Hoe verzamel je met gewijzigd cookie beleid de juiste data?
reacties
Koffie halen kan bron van conflict zijn (1) 
Aandelen weer in de gunst  (1) 
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
Bestuurders willen vaker vergaderen zonder de baas erbij (1) 
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties (1) 
Speciaal bedrijfsuitje voor singles biedt kansen (1) 
Vergaderen kost 37 miljard per jaar (1) 
top10
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
Verbeter uw supplychain, verbeter uw klantervaring
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto
Een carrière in cybersecurity: vijf tips
FluBot-malware verspreidt zich snel door Europa
Ziekteverzuim eerste kwartaal 2021: licht dalende trend
meer top 10