zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

De nieuwe Honda Accord en Accord Tourer

 

11 februari 2008 - Honda onthult hierbij de nieuwe Accord en Accord Tourer. De compleet nieuwe Honda Accord heeft een dynamischer uitstraling wat zich ook in zijn rij-eigenschappen moet uitten. Bovendien heeft Honda de motoren van de Accord sterk verbeterd, de uitrusting naar een hoger plan getild en ook wat veiligheid betreft verbeteringen doorgevoerd.

Honda´s compleet nieuwe Accord is herkenbaar als Accord, maar tegelijkertijd ook volledig nieuw. Honda bestempelt het design als ´elegant-sportief´ wat zich onder meer uit in de forse wielkasten, de uitgesproken grille en de dynamische lijnvoering. Vooral ook het interieur ziet er opvallend dynamisch uit en toont overeenkomsten met dat van de Legend. De zilverkleurige sierelementen onderstrepen de sportieve ambitie die Honda heeft met het model. Zoals we van Honda inmiddels gewend zijn zal de afwerking van een zeer hoog niveau zijn.Drie motoren
Onder de motorkap is er de keuze uit een drietal moderne motoren die stuk voor stuk nieuw dan wel vernieuwd zijn. Honda heeft hoge verwachtingen van de compleet nieuwe i-DTEC dieselmotor die de i-CTDi motor vervangt. Met de eerste generatie van deze zelfstandig ontwikkelde dieselmotor wist Honda hoge ogen te gooien. De motor is stil, zuinig en heeft voldoende vermogen. Dat kunnen we van deze nieuwe 2.0 liter viercilinder dieselmotor wederom verwachten. Het vermogen van 150 pk (+10 pk) en koppel van 350 Nm moet garant staan voor voldoende vlotte prestaties. De tweede keuze is de 2.0 i-VTEC benzinemotor met een vermogen van 156 pk. Het topmodel is de 2.4 i-VTEC benzinemotor welke voortaan een vermogen van 200 pk (+ 10 pk) en een koppel van 233 Nm (+ 10 Nm) ontwikkelt. Alle motoren worden standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak terwijl de benzinemotoren ook te koppelen zijn aan een 5-traps automaat.

Moderne elektronische veiligheidsystemen
Voor Honda stond de veiligheid hoog in het vaandel. Dat heeft zich niet alleen geconcentreerd op een krachtige bouw van de auto en een compleet leger aan airbags, maar vooral ook in de actieve veiligheid. Wie kiest voor de Executive-versie van de 2.2 i-DTEC en 2.4 i-VTEC kan als optie kiezen voor het Honda Advanced Safety-pakket ADAS (Advanced Driver Assist Systems). Dit systeem omvat drie moderne technologieën voor een verbetering van de actieve veiligheid. Het eerste is het Lane Keeping Assist System (LKAS). LKAS detecteert via een camera wanneer het voertuig van zijn rijbaan afwijkt en stuurt desgewenst via de elektrische stuurbekrachtiging tegen om de Accord binnen het rijvak te houden. Het tweede is Collision Mitigation Brake System wat we kennen uit de Legend en CR-V. Dit systeem meet met behulp van een millimetergolfradar de afstand tot een voorligger en waarschuwt de bestuurder wanneer een botsing dreigt. Indien nodig leidt het systeem een noodstop in met maximaal 60 procent van het volle remvermogen om een ongeval te vermijden of de gevolgen ervan te beperken. Tot slot is er Adaptive Cruise Control (ACC) wat gebruik maakt van de millimetergolfradar van het CMBS om de afstand tot de voorligger constant te houden – voor ontspannender en minder vermoeiend rijden. De nieuwe Accord beschikt ook over een innovatief systeem ter ondersteuning van het standaard VSA (Honda’s ESP) en EPS. Het adaptieve EPS (Electronic Power Steering) detecteert onstabiliteit (door bv. zijwind, gladheid in bochten) en helpt de bestuurder door actief mee te sturen. De intuïtieve reactie van de bestuurder op deze stuurimpuls volstaat om de stabiliteit te herstellen of de remweg te verkorten. De bestuurder behoudt daarbij te allen tijde de volledige controle over het stuur. Het elektronisch stabiliteitsprogramma VSA heeft ook een Trailer Stability Assist-functie die de rijstabiliteit bij het trekken van een aanhanger in gevaarlijke situaties kan herstellen.

In juli bij de dealers
De compleet nieuwe Honda Accord en Accord Tourer debuteren als wereldprimeur op de Autosalon van Genève. Beide modellen staan in juli bij de Honda-dealers.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  BMW M3 en M4 met 4WD: Zo snel was een BMW M3/M4 nog nooit!
  Mercedes EQB is de eerste elektrische zevenzitter van Mercedes
  Met de elektrische Mercedes EQS sta je niet vaak bij de laadpaal
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
reacties
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
Bestuurders willen vaker vergaderen zonder de baas erbij (1) 
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties (1) 
Speciaal bedrijfsuitje voor singles biedt kansen (1) 
Vergaderen kost 37 miljard per jaar (1) 
Nederlander verhuist minder graag voor baan (1) 
Vrouwen kiezen steeds vaker voor een beroep in de ICT  (1) 
top10
Top Companies waar u kunt bouwen aan uw carrière zijn bekend
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Banking Trojan Dridex en Qakbot grootste malwarebedreigingen in maart
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
30 procent vindt dat partnerverlof even lang moet zijn als bevallingsverlof
Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto
Een carrière in cybersecurity: vijf tips
meer top 10