zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Vernieuwde Ford Focus Coupé-Cabriolet onthuld

 

5 februari 2008 - Ford heeft de vernieuwde Focus Coupé-Cabriolet onthuld. Net als de hatchbacks, de Wagon en de Sedan is ook de vernieuwde Focus Coupé-Cabriolet voorzien van een vleugje Kinetic Design. Tegelijkertijd met deze facelift werd het interieur opgewaardeerd en heeft Ford de auto ook onderhuids verder verbeterd.

De afgelopen maanden heeft Ford ons kennis laten maken met een grondig vernieuwde Focus-range. Na de presentatie van de drie- en vijfdeurs hatchback volgden de Wagon, de ST en de Sedan. Nu is het de beurt aan de vernieuwde Coupé-Cabriolet. Dat model rond het gamma voorlopig af totdat we in 2009 kennis gaan maken met een compleet nieuwe Focus RS.Kinetic Design
De facelift voor de Focus Coupé-Cabriolet is zeer voorspelbaar. Het front is compleet vernieuwd en één-op-één overgenomen van de hatchback. We zien daarbij nieuwe koplampunits, een nieuwe grille en ook nieuwe zijschermen en een aangepaste motorkap. Ford heeft hierdoor een vleugje Kinetic Design op de Focus weten over te brengen. De achterzijde is niet gewijzigd en dat is ook niet vreemd. De Coupé-Cabriolet is immers nog maar kort op de markt en het Italiaanse design (Pininfarina) is redelijk tijdloos.

Interieur
Ook het interieur werd opgewaardeerd. Behalve het nieuwe instrumentencluster zien we ook een geheel nieuwe middenconsole. Bovendien is er veel aandacht besteed aan de geluidsisolatie en levert Ford een start-/stopknop. De kofferruimte is ongewijzigd en biedt nog steeds een inhoud van 534 liter. Tijdens het open rijden blijft er nog altijd 248 liter over. Eveneens nieuw in het interieur is de audio-connenctiviteitsmodule waardoor het mogelijk is USB-apparaten aan te sluiten en bovendien via Bluetooth een carkit te koppelen. Het nieuwe Sony DAB-systeem zorgt voor een goede geluidkwaliteit.

Motoren
Het motorengamma bestaat ongewijzigd uit twee Duratec benzinemotoren en een Duratorq dieselkrachtbron. Het instapmodel is de 1.6 met een vermogen van 100 pk. Daarboven vinden we de 2.0 liter met een vermogen van 145 pk. Het dieselgamma wordt gevormd door de 2.0 liter TDCi-motor met een vermogen van 136 pk.

Voorjaar
De vernieuwde Ford Focus Coupé-Cabriolet debuteert tijdens de Autosalon van Genève (begin maart). Nog dit voorjaar staat het model bij de dealers.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Elektrische Mercedes EQA krijgt per direct 4WD en een powerboost
  BMW M3 en M4 met 4WD: Zo snel was een BMW M3/M4 nog nooit!
  Mercedes EQB is de eerste elektrische zevenzitter van Mercedes
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
Hoe verzamel je met gewijzigd cookie beleid de juiste data?
reacties
Koffie halen kan bron van conflict zijn (1) 
Aandelen weer in de gunst  (1) 
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
Bestuurders willen vaker vergaderen zonder de baas erbij (1) 
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties (1) 
Speciaal bedrijfsuitje voor singles biedt kansen (1) 
Vergaderen kost 37 miljard per jaar (1) 
top10
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
Verbeter uw supplychain, verbeter uw klantervaring
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto
Een carrière in cybersecurity: vijf tips
FluBot-malware verspreidt zich snel door Europa
Ziekteverzuim eerste kwartaal 2021: licht dalende trend
meer top 10