zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Officieel: Hummer H3T (pickup)

 

4 februari 2008 - De Hummer H3T betreedt een voor Hummer nieuw segment, namelijk dat van de pickup´s. Met de H3T vertaalt Hummer haar unieke stijl en legendarische terreincapaciteiten in een pickup. De H3T stamt duidelijk af van de H3-familie maar heeft een aantal opvallende meerwaarden. Vanaf eind 2008 is de Hummer H3T leverbaar.

Zoals alle Hummer´s kenmerkt de H3T zich door zijn opvallende uitstraling. De brede, gespierde look, de lage daklijn en de grote banden maar vooral ook de typerende grille doen geen twijfel bestaan over de afkomst van dit model. Tot aan de B-stijl is de H3T gelijk aan de H3 SUV, maar vanaf daar is alles anders. Hummer heeft bovendien de wielbasis met 86 mm verlengd en kon zodoende een volwaardige pickup creeëren waar bovendien ruimte overblijft voor vijf personen. De zogenaamde crew-cab is voorzien van vier portieren waardoor alle inzittenden gemakkelijk in kunnen stappen. Wie instapt zal het interieur herkennen, dat is namelijk grotendeels gelijk aan dat van de H3 SUV.Laadbak
Aan de achterzijde zien we het meest opvallende kenmerk van deze nieuwe Hummer. In plaats van een afgesloten bagageruimte is er namelijk een grote laadbak te vinden. Hummer richt zich met dit model dan ook op klanten met een zeer actieve levensstijl of bedrijfsmatig gebruik. Dankzij de grote vlakke laadvloer (1.506 x 1.281 mm / 1.010 liter) kan de H3T plaats bieden aan een quad, een tweetal mountainbikes of een sneeuwscooter. Tevens heeft Hummer een uitgebreid accessoireprogramma ontwikkeld waar we zaken aantreffen als afsluitbare en verwijderbare opbergboxen, speciale fietsdragers en diverse haken en ogen om het een en ander vast te kunnen zetten.

Twee motoren
Het motorengamma bestaat uit een tweetal uit de H3 bekende motoren. De eerste is de Vortec 3.7 I5. Deze vijfcilinder benzinemotor ontwikkelt een vermogen van 242 pk en een koppel van 328 Nm. De tweede is de H3T Alpha welke wordt aangedreven door de 5.3 liter V8 die in de H3T een vermogen van 300 pk en een koppel van 434 Nm levert. Hummer koppelt deze V8 aan een viertraps automaat. De beide modellen kunnen respectievelijk 1.996 en 2.676 kg trekken.

Terreineigenschappen
Een Hummer zou geen Hummer mogen heten als er niet veel aandacht aan de terreineigenschappen is besteed. En dat is bij de H3T dan ook niet veel anders als bij de overige Hummer-modellen. Het ladderchassis zorgt voor extra veel stevigheid en biedt plaats aan sperdifferentiëlen vóór en achter. Tevens heeft Hummer diverse beschermplaten aan de onderzijde gemonteerd. Voor wie een oprijhoek van 38,7° en afrijhoek van 30,1° iets zegt kan beamen dat de H3T in het terrein zijn mannetje staat. Ook de bodemspeling van 285 mm en de mogelijkheid om een helling van 60% te kunnen nemen bevestigen Hummer´s terreinwaardigheid.

Eind 2008 leverbaar
De productie van de Hummer H3T zal plaats vinden in de GM-fabriek in Shreveport (Verenigde Staten). Vanaf het derde kwartaal van 2008 zal de productie op gang komen en nog voor het einde van het jaar staat de H3T bij de dealers. De prijzen zullen in aanloop naar de marktintroductie bekend worden gemaakt.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Elektrische Volkswagen ID.4 nog dit jaar leverbaar, met 8% bijtelling
  Audi Sport gaat elektrisch met de Audi RS e-Tron GT
  Oh nee! Wederom een terugroepactie voor de Polestar 2
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Ook thuis kun je gebruik maken van zakelijk internet
Welke auto’s behouden hun waarde het meeste?
reacties
Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in omgang met crises dan mannen (1) 
Een op drie Nederlanders verwacht dit jaar minder Black Friday-aankopen te doen (1) 
Berlijn populairst bij foodies, Ibiza nummer één onder hippe vogels (1) 
Werknemer wil niet terug naar werksituatie zoals vóór COVID-19  (1) 
Kijken, kijken en niet kopen (1) 
‘Veiliger en slimmer werken’ bovenaan agenda IT-afdeling (1) 
Leren en ontwikkelen in coronatijd: minder budget, meer online (2) 
top10
Dringend extra richtlijnen nodig voor de werkvloer, ook na corona
Eén op de drie organisaties overweegt thuiswerkvergoeding
Dankzij lockdown beseft werkend NL het belang van altijd blijven leren
Ransomware nog steeds de grootste bedreiging voor bedrijven
75 procent van de bedrijven past supply chain aan om toekomstbestendig te blijven
Drie op de tien jongeren kunnen manager niet uitstaan
Focus op flexibele planning en versnelde innovatie
COVID-19 levert positieve bijdrage aan digitalisering
Duurzame inzetbaarheid en maximale arbeidsparticipatie van groot belang
Ninja teamcoaching, proactief en ‘onzichtbaar’
meer top 10