zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Vernieuwde Mercedes SLK: meer dynamiek

 

21 december 2007 - Mercedes presenteert de vernieuwde SLK. De compacte Roadster van Mercedes werd op 650 punten aangepast. Het meest opvallend aan de nieuwe SLK is het gewijzigde front, het licht gewijzigde interieur en een krachtiger motorengamma. Tevens werd de sportiviteit naar een hoger plan getild.

De Mercedes SLK debuteerde in 1996. Het was de eerste cabriolet voorzien van een stalen inklapbare hardtop. En daarmee wist Mercedes veel succes te boeken. Van de eerste generatie verkocht de fabrikant uit Stuttgart maar liefst 310.000 exemplaren. In 2004 kwam de huidige - tweede generatie - op de markt. Tot het einde van 2007 werden er maar liefst 185.000 exemplaren van verkocht. Om die verkoopcijfers op een hoog peil te houden heeft Mercedes het model een update gegeven en maar liefst 650 onderdelen werden vernieuwd.Vernieuwd front
Optisch springt het nieuwe front direct in het oog. De voorbumper kreeg een sportievere vorm waarbij de voorspoiler uiteraard verwijst naar de neus van de Mercedes McLaren F1-bolide. Tevens werd ook het gebied rond de Mercedes-ster opnieuw vormgegeven en kregen de koplampen en licht gewijzigde vorm. Aan de achterzijde zien we achterlichtunits met een donkerder kleur en aangepaste uitlaatpijpen. Een mooi designdetail zijn de richtingaanwijzers in de buitenspiegels. Deze zien we ook terug op de GLK en zullen we ongetwijfeld in de toekomst meer gaan zien.

Interieur
Het interieur lijkt nagenoeg gelijk, maar ook hier zijn vele details gewijzigd. Het nieuwe driespaaks stuurwiel, de gewijzigde knopjes en ook het instrumentarium werden aangepast. Verder levert Mercedes voortaan lederen bekleding in ´Gullwing red´ en ´Natural beige´ en is er houtinleg in ´Pale Burr walnut´ en ´Black ash grain´ leverbaar. Qua uitrusting wordt de SLK geleverd met het nieuwe NTG 2.5 audiosysteem. Standaard is elke SLK bovendien uitgerust met een Bluetooth-carkit en een media interface waardoor een iPod of andere mediaplayer kan worden gekoppeld. Het optionele Harmann Kardon audiosysteem zorgt voor een heerlijke geluidsweergave.

Krachtiger en zuiniger motorengamma
Het motorengamma bestaat ongewijzigd uit de SLK 200 Kompressor, de SLK 280, de SLK 350 en de SLK 55 AMG. Mercedes heeft - met uitzondering van de AMG-versie - alle motoren krachtiger en zuiniger weten te maken. Zo ontwikkelt de viercilinder motor in de SLK 200 Kompressor voortaan een vermogen van 184 pk en een koppel van 250 Nm (+21 pk en 10 Nm). Het verbruik werd met 1.0 l/100 km gereduceerd tot 7.7 l/100 km. De SLK 350 krijgt er 33 pk en 10 Nm bij waardoor de V6 een vermogen van 305 pk en een koppel van 360 Nm op de achterwielen overbrengt. Ondanks het fors toegenomen vermogen verbruikt de motor 1.1 l/100 km minder en neemt de V6 genoegen met 9,5 l/100 km. Wanneer de 7G-tronic automaat wordt gemonteerd is het verbruik zelfs 9,2 l/100 km. De SLK 55 AMG blijft met 360 pk en 510 Nm ongewijzigd. Voor een stukje extra sportiviteit werd de besturing aangepast en moet de SLK voortaan een directer stuurgedrag hebben.

Zomer 2008 leverbaar
Vanaf de vroege zomer van 2008 staat de vernieuwde SLK bij de dealers. Het cabrioseizoen kan voor Mercedes-liefhebbers mooi beginnen!

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  In deze Nederlandse steden gaat jouw BMW automatisch elektrisch rijden
  Dit kost de Peugeot 508 Peugeot Sports Engineered HYbr ... en toen was de ruimte op
  Waarom de elektrische Mercedes EQA maar 2000 euro duurder is dan de GLA
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips
Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e-mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor eventgebonden acties naar klanten en nieuwsbriefabonnees! Inclusief interessante e-mail marketing tips.
Download de gratis kalender
Lees verder
Wereldwijd actief technologiebedrijf sponsort Nederlands vrouwenteam voor extreme roeirace
reacties
Drie manieren waarop Internet of Things SEO voorgoed verandert (1) 
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris (1) 
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015 (1) 
Twee op de drie Nederlanders schaamt zich voor hoesten of niezen in publieke binnenruimtes (1) 
Grote organisaties zorgen beter voor thuiswerkende werknemers (1) 
Culture fit doorslaggevend voor recruiters (1) 
Bij helft Nederlanders komt gezelschapsspel op tafel tijdens feestdagen (1) 
top10
‘Elke smartphonegebruiker moet profiteren van essentiële beveiligingsupdates’
Langdurig verzuim loopt op door uitstel reguliere zorg
Lockdown belemmert tech-vrouwen in loopbaanontwikkeling
Niet-afgesloten cao’s kenmerken cao-jaar 2020
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris
Sollicitatiedokter organiseert Nationale Dag van het CVv
CIO’s hebben behoefte aan meer teamoverstijgend samenwerken
Cybercriminelen gebruiken COVID-19-vaccin als lokmiddel bij hun aanvallen
Discriminatie op de arbeidsmarkt actueler dan ooit
Kwart Nederlanders proactiever bezig met gezondheid door huidige gezondheidscrisis
meer top 10