zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Corvette ZR1: 620 Amerikaanse pk´s

 

20 december 2007 - Chevrolet presenteert de snelste Corvette van dit moment; de ZR1. Onder de motorkap ligt een nieuwe V8 met een vermogen van 620 pk. Passend bij het indrukwekkende potentieel van de auto heeft de ZR1 diverse carbon elementen, vele ZR1-logo´s en opvallende lichtmetalen wielen.

Al lange tijd gaan er geruchten over de komst van een Corvette die zelfs de concurrentie versteld doet staan. Met de komst van de vernieuwde Dodge Viper (600 pk) was het aan Corvette om dit potentieel te overbruggen. En dat is gelukt. De Corvette ZR1 zal tegen de zomer van 2008 bij de dealers staan en weet niet minder dan 620 pk op de achterwielen over te brengen. Dat is ruim 100 pk meer dan de Corvette Z06. Uiteraard is de auto voorzien van een even indrukwekkend uiterlijk als zijn prestaties doen vermoeden. Er is intensief gebruik gemaakt van carbon om het gewicht van de auto te beperken. Zo zijn onder meer het dak, de motorkap en de wielkasten gemaakt van dit lichte, maar supersterke materiaal. Ook een aangepaste spoiler, diverse speciale luchtinlaten en een gewijzigde voorspoiler maken de ZR1 tot een onderscheidend model. In het interieur maken diverse ZR1-logo´s het plaatje compleet.Doorzichtige motorkap
Waar bijvoorbeeld Ferrari een blik op de motor gunt dankzij een glazen motorkap, biedt Corvette een blik op de supercharger. Om dit te realiseren is er doorzichtig polycarbonaat in de motorkap gemonteerd. Wordt de motorkap geopend dan krijgen we een indruk van de 6.2 liter V8 die daar schuil gaat. De motor weet niet minder dan 620 pk en 823 Nm op de achterwielen over te brengen. Daarmee sprint de ZR1 in minder dan 4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en wordt een topsnelheid van ruim 320 km/h gerealiseerd. Exacte cijfers zijn helaas niet bekend, maar de ZR1 zal in ieder geval sneller zijn dan de 512 pk sterke Z06.

Keramische remschijven
Al dit vermogen moet in goede banen worden geleid en de auto werd dan ook op tal van punten aangepast. Zichtbare aanpassingen zijn onder meer de 19 inch lichtmetalen wielen op de vooras en 20 inch exemplaren achter. Door de spaken heen wordt ons een blik gegund op de indrukwekkende remmerij van de auto. De keramische remschijven moeten voor voldoende remmend vermogen zorgen.

Najaar 2008 in Europa
Vanaf de zomer van 2008 staat de Corvette ZR1 bij de Amerikaanse dealers. De Europese markt is een aantal maanden later aan de beurt. Reken op het najaar voordat de ZR1 bij onze dealers staat. De prijs is op dit moment nog niet bekend, evenals de exacte Europese specificaties.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Volkswagen Arteon Shooting Brake komt eraan
  Nieuwe BMW 4-serie neemt afstand van 3-serie
  Eindelijk elektrische BMW's: de iX3 en i4 komen eraan
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
[Infographic] Marketingmogelijkheden met beschikbare klantdata
Je e-mail marketingsoftware is gevuld met veel klantgegevens: ’kale’ gegevens waar je waarschijnlijk weinig oog voor hebt. Bekijk je data eens anders en ontdek dat er een wereld aan marketingmogelijkheden opengaat. Deze infographic van Spotler helpt je vast op weg.
Download de infographic
Lees verder
Zo geef je het kantoor een nieuwe look
reacties
Ruim helft Nederlanders heeft vriendschappelijke band met collega’s  (1) 
Uurtarief freelancers gestegen (1) 
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis (1) 
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
Weg met CV’s en brieven!  (1) 
Coaching in negen stappen (1) 
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
top10
Diversiteit in coronatijd: acht tips voor managers
Werknemers stoppen massaal met het zoeken naar een nieuwe baan
Werkend Nederland minder productief door het thuiswerken, maar meer tevreden
Kort door de bocht coaching?
Zes lessen voor jonge leiders tijdens de coronacrisis
Voor driekwart van de finance professionals is datagedreven bedrijfsvoering een meerjarenplan
Driekwart twijfelt aan betrouwbaarheid online informatie over financiële producten
Cyberrisico’s voor Nederlandse thuiswerkers honderd keer zo groot tijdens coronacrisis
C-suite is zwakke schakel in Mobile Device Security
Adverteerders besteden in 2019 2,2 miljard euro aan digital advertising
meer top 10