zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Corvette ZR1: 620 Amerikaanse pk´s

 

20 december 2007 - Chevrolet presenteert de snelste Corvette van dit moment; de ZR1. Onder de motorkap ligt een nieuwe V8 met een vermogen van 620 pk. Passend bij het indrukwekkende potentieel van de auto heeft de ZR1 diverse carbon elementen, vele ZR1-logo´s en opvallende lichtmetalen wielen.

Al lange tijd gaan er geruchten over de komst van een Corvette die zelfs de concurrentie versteld doet staan. Met de komst van de vernieuwde Dodge Viper (600 pk) was het aan Corvette om dit potentieel te overbruggen. En dat is gelukt. De Corvette ZR1 zal tegen de zomer van 2008 bij de dealers staan en weet niet minder dan 620 pk op de achterwielen over te brengen. Dat is ruim 100 pk meer dan de Corvette Z06. Uiteraard is de auto voorzien van een even indrukwekkend uiterlijk als zijn prestaties doen vermoeden. Er is intensief gebruik gemaakt van carbon om het gewicht van de auto te beperken. Zo zijn onder meer het dak, de motorkap en de wielkasten gemaakt van dit lichte, maar supersterke materiaal. Ook een aangepaste spoiler, diverse speciale luchtinlaten en een gewijzigde voorspoiler maken de ZR1 tot een onderscheidend model. In het interieur maken diverse ZR1-logo´s het plaatje compleet.Doorzichtige motorkap
Waar bijvoorbeeld Ferrari een blik op de motor gunt dankzij een glazen motorkap, biedt Corvette een blik op de supercharger. Om dit te realiseren is er doorzichtig polycarbonaat in de motorkap gemonteerd. Wordt de motorkap geopend dan krijgen we een indruk van de 6.2 liter V8 die daar schuil gaat. De motor weet niet minder dan 620 pk en 823 Nm op de achterwielen over te brengen. Daarmee sprint de ZR1 in minder dan 4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en wordt een topsnelheid van ruim 320 km/h gerealiseerd. Exacte cijfers zijn helaas niet bekend, maar de ZR1 zal in ieder geval sneller zijn dan de 512 pk sterke Z06.

Keramische remschijven
Al dit vermogen moet in goede banen worden geleid en de auto werd dan ook op tal van punten aangepast. Zichtbare aanpassingen zijn onder meer de 19 inch lichtmetalen wielen op de vooras en 20 inch exemplaren achter. Door de spaken heen wordt ons een blik gegund op de indrukwekkende remmerij van de auto. De keramische remschijven moeten voor voldoende remmend vermogen zorgen.

Najaar 2008 in Europa
Vanaf de zomer van 2008 staat de Corvette ZR1 bij de Amerikaanse dealers. De Europese markt is een aantal maanden later aan de beurt. Reken op het najaar voordat de ZR1 bij onze dealers staat. De prijs is op dit moment nog niet bekend, evenals de exacte Europese specificaties.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  In deze Nederlandse steden gaat jouw BMW automatisch elektrisch rijden
  Dit kost de Peugeot 508 Peugeot Sports Engineered HYbr ... en toen was de ruimte op
  Waarom de elektrische Mercedes EQA maar 2000 euro duurder is dan de GLA
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips
Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e-mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor eventgebonden acties naar klanten en nieuwsbriefabonnees! Inclusief interessante e-mail marketing tips.
Download de gratis kalender
Lees verder
Wereldwijd actief technologiebedrijf sponsort Nederlands vrouwenteam voor extreme roeirace
reacties
Drie manieren waarop Internet of Things SEO voorgoed verandert (1) 
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris (1) 
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015 (1) 
Twee op de drie Nederlanders schaamt zich voor hoesten of niezen in publieke binnenruimtes (1) 
Grote organisaties zorgen beter voor thuiswerkende werknemers (1) 
Culture fit doorslaggevend voor recruiters (1) 
Bij helft Nederlanders komt gezelschapsspel op tafel tijdens feestdagen (1) 
top10
‘Elke smartphonegebruiker moet profiteren van essentiële beveiligingsupdates’
Langdurig verzuim loopt op door uitstel reguliere zorg
Lockdown belemmert tech-vrouwen in loopbaanontwikkeling
Niet-afgesloten cao’s kenmerken cao-jaar 2020
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris
Sollicitatiedokter organiseert Nationale Dag van het CVv
CIO’s hebben behoefte aan meer teamoverstijgend samenwerken
Cybercriminelen gebruiken COVID-19-vaccin als lokmiddel bij hun aanvallen
Discriminatie op de arbeidsmarkt actueler dan ooit
Kwart Nederlanders proactiever bezig met gezondheid door huidige gezondheidscrisis
meer top 10