zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Aston Martin V12 Vantage RS: 600 pk sterk

 

12 december 2007 - Aston Martin presenteert de V12 Vantage RS, de snelste accelererende Aston Martin ooit. Het model is gebaseerd op de V8 Vantage, maar voorzien van flink wat meer vermogen. Onder de kap ligt een 600 pk sterke V12 die de V12 Vantage RS bloedstollende prestaties geeft.

Aston Martin draait op ongekende hoge snelheid. De afgelopen jaren presenteerde de Engelse sportautobouwer het ene nieuwe model na het andere. Als kers op de taart onthulde Aston Martin de V12 Vantage RS. Officieel luister het model nog naar de naam conceptcar, maar de fabrikant heeft al aangegeven een kleine productie in overweging te nemen. Daarbij zal een fors prijskaartje de exclusiviteit van het model moeten benadrukken.Carbon
De basis voor de V12 Vantage RS is uiteraard de inmiddels veelgeprezen V8 Vantage. Maar daar werd het nodige aan veranderd. Net als bij de DBS werden de motorkap en de achterklep gemaakt van het lichte maar supersterke carbon. Bovendien monteert Aston Martin keramische remschijven en werden tal van andere onderdelen vervangen door lichtgewicht exemplaren. De auto weegt daardoor dan ook niet meer dan 1.600 kg.

Aerodynamica
Maar het is niet alleen het gewicht dat Aston Martin wist te verbeteren. Ook de aërodynamica werd grondig herzien. Zo werd een nieuwe motorkap ontworpen om extra koeling naar de motor te leiden, pasten de ingenieurs de voorspoiler aan voor meer neerwaartse druk en monteert Aston Martin een uitklapbare spoiler op de achterklep. Tot slot zien we ook speciale luchtinlaten voor koeling van de remmen.

600 pk sterke V12
Het meeste geweld vinden we onder de motorkap. De 6.0 liter V12 uit de inmiddels niet meer leverbare Vanquish S levert in de V12 Vantage RS een vermogen van maar liefst 600 pk bij 6.250 tpm. Het maximum koppel van 690 Nm is bij 5.000 tpm volledig beschikbaar. Wie al dit pk-geweld in de strijd gooit zal in slechts 4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h sprinten. De 160 km/h wordt vanuit stilstand al na 8,5 seconden bereikt. Daarmee is dit de snelst accelererende Aston Martin ooit gebouwd.

Beperkte productie
Zoals gezegd overweegt Aston Martin een beperkte productie van de V12 Vantage RS. Dat hangt echter af van de reactie van de klant. Ga er gerust van uit dat deze positief is en dat de V12 Vantage RS volgend jaar in productie zal gaan.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Volkswagen Arteon Shooting Brake komt eraan
  Nieuwe BMW 4-serie neemt afstand van 3-serie
  Eindelijk elektrische BMW's: de iX3 en i4 komen eraan
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
[Infographic] Marketingmogelijkheden met beschikbare klantdata
Je e-mail marketingsoftware is gevuld met veel klantgegevens: ’kale’ gegevens waar je waarschijnlijk weinig oog voor hebt. Bekijk je data eens anders en ontdek dat er een wereld aan marketingmogelijkheden opengaat. Deze infographic van Spotler helpt je vast op weg.
Download de infographic
Lees verder
Zo geef je het kantoor een nieuwe look
reacties
Ruim helft Nederlanders heeft vriendschappelijke band met collega’s  (1) 
Uurtarief freelancers gestegen (1) 
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis (1) 
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
Weg met CV’s en brieven!  (1) 
Coaching in negen stappen (1) 
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
top10
Diversiteit in coronatijd: acht tips voor managers
Werknemers stoppen massaal met het zoeken naar een nieuwe baan
Werkend Nederland minder productief door het thuiswerken, maar meer tevreden
Kort door de bocht coaching?
Zes lessen voor jonge leiders tijdens de coronacrisis
Voor driekwart van de finance professionals is datagedreven bedrijfsvoering een meerjarenplan
Driekwart twijfelt aan betrouwbaarheid online informatie over financiële producten
Cyberrisico’s voor Nederlandse thuiswerkers honderd keer zo groot tijdens coronacrisis
C-suite is zwakke schakel in Mobile Device Security
Adverteerders besteden in 2019 2,2 miljard euro aan digital advertising
meer top 10