zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Milieuvriendelijke Toyota conceptcars in Tokyo

 

19 oktober 2007 - Toyota pakt groots uit op de Tokyo Motor Show. Met maar liefst acht concept cars en twaalf productiemodellen zal het Japanse merk één van de meest aanwezige fabrikanten zijn. Vooral de ?milieuvriendelijke? conceptcars zijn de moeite waard.

Het is alweer de 40ste edite van de Tokyo Motor Show, die dit jaar als thema "Harmonious Drive – A New Tomorrow for People and the Planet" heeft. Toyota speelt hier op in met een aantal duurzame en milieuvriendelijke conceptcars.RiN
Met de RiN wil Toyota een nieuwe blik op het stimuleren van het welzijn in de auto geven. De wagen heeft verwarmbare stoelen die de rug optimaal ondersteunen en displays die zich aanpassen aan de psychologische toestand van de bestuurder. Ook wordt de zuurstofconcentratie in het interieur op het juiste niveau gehouden en wordt de luchtvochtigheid uiterst nauwkeurig geregeld. Door gebruik te maken van het motief van de diepwortelende en hoog groeiende Yakusugi-boom (een Japanse cypressoort) voor het exterieur en het interieur zou de auto volgens Toyota "harmonie met de natuur" als een "gezond lichaam en een gezonde geest" uitstralen.

Hi-CT
Toyota geeft de wagen de naan ‘Hi ride city truck’ mee, wat aangeeft dat de wagen voornamelijk bedoelt is voor stadsgebruik. Door zijn compacte uiterlijk (lengte 3.330 mm, breedte 1.695 mm, hoogte 1.780 mm) moet hij daar ook wel uitermate geschikt voor zijn. De wagen is voorzien van plug-in hybridetechniek, waardoor hij door een externe spanningsbron kan worden opgeladen en de actieradius bij elektrisch rijden wordt vergroot. De City Truck is uitgerust met een afneembare achterbak en een laadvloer voor het vervoeren van surfboards, fietsen en andere uitrusting.

FT-MV
Toyota ziet de FT-MV als een nieuwe generatie van hoogwaardige minivans. De wagen heeft van de ontwerpers een exterieur met scherpe lijnen meegekregen. Vooral de B-lijn - waar het voorste portier en de schuifdeur in elkaar overlopen - valt op. In het interieur zijn luxe stoelen gemonteerd met op de tweede zitrij automatische onderbeensteunen om het comfort naar een nog hoger niveau te tillen.

Crown Hybrid Concept
Ook in Tokyo staat de Hybride Concept van de Crown. De wagen is uitgerust met het THS II (Toyota Hybrid System). In dit geval is het systeem voorzien van een tweetrapsreductie voor het toerental van de elektromotor. Die levert een bijdrage aan een nog soepeler verlopende acceleratie, een lager brandstofverbruik, een lagere uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen.

FT-HS
De FT-HS is volgens Toyota de eerste nieuwe generatie sportwagen. De wagen is voorzien van een hybridesysteem met een 3,5 liter V6 benzinemotor. De wagen combineert zo het soepele rijgedrag van een hybrideauto met het opwindende rijgedrag van een achterwielaangedreven auto, aldus Toyota. Naast al dit geweld zullen ook de superzuinige 1/Xth en de IQ conceptcar op de stand pronken.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Hyundai ontwikkelt mobiel laadstation op waterstof voor EV's
  Mini Remastered Oselli Edition: Singer Porsche, maar dan voor Mini
  Hyndai i30 Project C: lichter, lager en scherper
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Nederland zakt uit top drie Digitaliserings Index  (1) 
Generatie Z wordt online het gemakkelijkst beïnvloed (1) 
De top tien startups waar talent wil werken (1) 
Hoe word ik meer zichtbaar en gewaardeerd? (1) 
Marketeers besteden video steeds meer uit (6) 
De Tesla-taxi's van Schiphol gaan in de verkoop (4) 
UPS bestelt 125 Tesla-trucks (1) 
top10
Vijf zegeningen van een burn-out
Extreme beloning toppers in bedrijfsleven blijkt wederom mythe
Kennis cybersecurity-terminologie Nederlandse beslissers onvoldoende
Nederlander met modaal inkomen ziet nettosalaris met bijna 50 euro stijgen
Sterke ontwikkeling cloud- en hostinggebruik in Nederland
Vijf tips om tijd te besparen met vliegen
Wie van het Europese talent wil in Eindhoven werken? Bijna niemand
Generatie Z wordt online het gemakkelijkst beïnvloed
Besluitvormingsdilemma’s in het digitale tijdperk
72 procent Nederlanders vindt Prinsjesdag waardevolle traditie
meer top 10