zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Milieuvriendelijke Toyota conceptcars in Tokyo

 

19 oktober 2007 - Toyota pakt groots uit op de Tokyo Motor Show. Met maar liefst acht concept cars en twaalf productiemodellen zal het Japanse merk één van de meest aanwezige fabrikanten zijn. Vooral de ?milieuvriendelijke? conceptcars zijn de moeite waard.

Het is alweer de 40ste edite van de Tokyo Motor Show, die dit jaar als thema "Harmonious Drive – A New Tomorrow for People and the Planet" heeft. Toyota speelt hier op in met een aantal duurzame en milieuvriendelijke conceptcars.RiN
Met de RiN wil Toyota een nieuwe blik op het stimuleren van het welzijn in de auto geven. De wagen heeft verwarmbare stoelen die de rug optimaal ondersteunen en displays die zich aanpassen aan de psychologische toestand van de bestuurder. Ook wordt de zuurstofconcentratie in het interieur op het juiste niveau gehouden en wordt de luchtvochtigheid uiterst nauwkeurig geregeld. Door gebruik te maken van het motief van de diepwortelende en hoog groeiende Yakusugi-boom (een Japanse cypressoort) voor het exterieur en het interieur zou de auto volgens Toyota "harmonie met de natuur" als een "gezond lichaam en een gezonde geest" uitstralen.

Hi-CT
Toyota geeft de wagen de naan ‘Hi ride city truck’ mee, wat aangeeft dat de wagen voornamelijk bedoelt is voor stadsgebruik. Door zijn compacte uiterlijk (lengte 3.330 mm, breedte 1.695 mm, hoogte 1.780 mm) moet hij daar ook wel uitermate geschikt voor zijn. De wagen is voorzien van plug-in hybridetechniek, waardoor hij door een externe spanningsbron kan worden opgeladen en de actieradius bij elektrisch rijden wordt vergroot. De City Truck is uitgerust met een afneembare achterbak en een laadvloer voor het vervoeren van surfboards, fietsen en andere uitrusting.

FT-MV
Toyota ziet de FT-MV als een nieuwe generatie van hoogwaardige minivans. De wagen heeft van de ontwerpers een exterieur met scherpe lijnen meegekregen. Vooral de B-lijn - waar het voorste portier en de schuifdeur in elkaar overlopen - valt op. In het interieur zijn luxe stoelen gemonteerd met op de tweede zitrij automatische onderbeensteunen om het comfort naar een nog hoger niveau te tillen.

Crown Hybrid Concept
Ook in Tokyo staat de Hybride Concept van de Crown. De wagen is uitgerust met het THS II (Toyota Hybrid System). In dit geval is het systeem voorzien van een tweetrapsreductie voor het toerental van de elektromotor. Die levert een bijdrage aan een nog soepeler verlopende acceleratie, een lager brandstofverbruik, een lagere uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen.

FT-HS
De FT-HS is volgens Toyota de eerste nieuwe generatie sportwagen. De wagen is voorzien van een hybridesysteem met een 3,5 liter V6 benzinemotor. De wagen combineert zo het soepele rijgedrag van een hybrideauto met het opwindende rijgedrag van een achterwielaangedreven auto, aldus Toyota. Naast al dit geweld zullen ook de superzuinige 1/Xth en de IQ conceptcar op de stand pronken.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Kom maar op met die CO2-boetes: hier is de Mercedes GLE Coupé AMG!
  Kia Ceed Sportswagon en XCeed Plug-in Hybrid hebben een prijs
  In de Aston Martin Vantage Roadster is het altijd lente
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
De meest belangrijke bedrijfsverzekeringen op een rijtje
Hoe werkt een laadpaal voor elektrische auto’s eigenlijk?
reacties
'Cybersecurity moet een schoolvak worden' (1) 
De vier belangrijkste betaaltrends om naar uit te kijken in 2020 (1) 
Meer productiviteit in minder tijd (2) 
Europese markt overspoeld met nepartikelen (2) 
Arbeidsmarkt onverminderd goed (1) 
Angst voor baanverlies leidt tot slapeloze nachten (1) 
Meerderheid werknemers denkt dat technologie hun werkervaring verbetert (1) 
top10
Nederlanders bezorgd over de toekomst
Vijf leidende technologietrends
Vier HR-trends voor 2020
Nederland in top tien economisch meest getroffen landen door coronavirus
'Cybersecurity moet een schoolvak worden'
Nederlanders in Europese kopgroep digitale vaardigheden
Bedrijfsleven leunt op achterhaald beleid wanneer het gaat om cyberveiligheid
Supply Chain 4. 0: Klantbeleving als doorslaggevende succesfactor
Diversiteit in Raad van Commissarissen neemt gestaag toe
Volop aandacht voor het menselijk kapitaal
meer top 10