zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Subaru Legacy & Outback gewijzigd voor 2008

 

11 oktober 2007 - Subaru past de Legacy en Outback aan voor het modeljaar 2008. Voornaamste wijzigingen vinden we bij de motoren, waarbij een verlaging van het vermogen opvalt. Daarnaast zijn er wat wijzigingen in de uitrustingsniveaus.

Opvallendste wijziging bij de Legacy zien we bij de 2.0 liter boxermotor. Deze heeft namelijk 15 pk minder gekregen, het koppel is wel omhoog gegaan met 9 Nm. Wat er voor zorgt dat hij nu 150 pk en 196 Nm levert. De 2,5 liter motor heeft er wel 8 pk bij gekregen, wat het totaal op 173 pk brengt. Het koppel bedraagt 226 Nm. Voor beide modellen werd een gunstiger koppelkarakteristiek in het lage en midden toerengebied bereikt, terwijl de veranderingen ook voor een verbetering van de brandstof-efficiency hebben gezorgd. Cijfers over het verbruik of over de uitstoot worden helaas niet vrijgegeven.



3.0R
Naast de twee aangepaste motoren levert Subaru ook nog steeds de 3.0R motor voor de Legacy. Deze 3.0 liter zescilinder boxermoter levert nog steeds 245 pk en 297 Nm. Hij wordt gekoppeld aan een vijftraps automaat. Tot de standaard features van dit type behoren onder meer een navigatiesysteem met breedbeeld VGA-scherm, een geïntegreerde Bluetooth carkit en een verder verbeterd audiosysteem.

Vanafprijs
Verder wijzigingen bij de Legacy zijn een aantal nieuwe kleuren en dat curtain airbags voortaan standaard zijn op álle typen, evenals verwarmde ruitenwissers en verwarmde voorstoelen. De Legacy is te krijgen vanaf € 31.795.

Wijzigingen Outback
Bij de Outback wordt ook de vernieuwde 2,5 liter boxermotor geleverd, net als de ongewijzigde 3.0R. In alle Outback-uitvoeringen kan in het kader van modeljaar 2008 de audio-installatie via bedieningsknoppen op het stuurwiel worden bediend en zijn zowel een elektrisch schuif/kanteldak als Xenon-verlichting als optie leverbaar geworden. De vanafprijs van de Outback bedraagt €36.630. De nieuwe Legacy- en Outback-modellen zijn per direct leverbaar.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10