zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

xDrive voor BMW 3-serie

 

16 februari 2012 - De 3-serie is binnenkort verkrijgbaar met xDrive. Dat kondigt BMW aan in de aanloop naar de Autosalon van Gen?. Allereerst is BMW?s vierwielaandrijvingsysteem te koop op de 320d. Later volgen andere motoriseringen.

Klanten die hun oog hebben laten vallen op de nog piepjonge BMW 320d kunnen vanaf juli xDrive als optie bestellen. xDrive is het permanente vierwielaandrijvingsysteem van BMW. Onder normale situaties wordt 60 procent van de krachten naar de achterwielen gestuurd, maar zodra de omstandigheden daar om vragen kunnen alle aandrijfkrachten via een enkele as op de weg overgebracht worden. xDrive werkt nauw samen met het stabiliteitsprogramma DSC dat eventueel kan functioneren als sperdifferentieel.





Specificaties
Net als de louter achterwielaangedreven versie bedraagt het motorvermogen van de 320d xDrive 184 pk en is er 380 Nm aan koppel. Accelereren naar 100 km/h gaat in 7,5 seconden en uitgerust met de achttraps automaat gaat dit nog een tiende vlotter. Die combinatie is ook een fractie zuiniger dan wanneer er zelf geschakeld moet worden: 4,7 versus 4,8 l/100 km. De opgegeven CO2-uitstoot varieert tussen 127 en 129 g/km.



Uitbreiding
Zoals gezegd staat de BMW 320d xDrive in juli bij de dealer. Prijzen moeten nog bekend gemaakt worden, maar normaliter bedraagt de meerprijs voor xDrive bij BMW tussen de 3.500 en 4.000 euro. De 320d is er vanaf 40.900 euro. Meer xDrive-modellen van de 3-serie verschijnen in een later stadium. BMW heeft het dan over de 328i en 335i, beide met benzinemotor.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10