zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Het vervolg: SpadaVettureSport Codatronca Monza

 

1 april 2011 - Wie herinnert zich de SpadaVettureSport Codatronca TS nog? Dat moet haast wel. Die auto is zo buitensporig en tegelijk architectonisch vormgegeven dat je hem niet snel vergeet. Nu is er een vervolg in de vorm van een barchetta: de Codatronca Monza.

De SpadaVettureSport Codatronca Monza is voorgekomen uit de wens van een klant om een roadsterversie van de Codatronca TS te willen bezitten. Vader en zoon Ercole en Paolo Spada gingen hierop in en namen de uitdaging aan de speciale en in eerste instantie strikt persoonlijke derivaat te bouwen. Maar zoals wel vaker bij exclusieve exoten krijgen andere geïnteresseerden hier hoogte van en spreken dezelfde wens uit. Hierop hebben de Spada’s besloten meerdere Monza’s te bouwen. Bijzonder zeldzaam zal ie echter nog altijd zijn.





Magnesium
Technisch kent de Monza veel gelijkenissen met de Codatronca TS. Zo is het chassis inclusief buizenframe van aluminium en is de carrosserie gemaakt van lichtgewicht kunststof. Het subframe waarin de motor hangt is opgetrokken uit het exotische magnesium. Dergelijke materialen zorgen ervoor dat de Codatronca Monza niet meer weegt dan 1.180 kilogram. Dat is nog eens tweehonderd kilo lichter dan de al niet zware gesloten Codatronca.



Cijfers
Het hart van de Monza wordt gevormd door een aluminium V8 van Corvette. Het blok heeft een inhoud van liefst 7.0 liter en is door Italtechnica onder handen genomen. Een tweetal turbo’s zorgen voor een maximum vermogen van 630 pk en het koppel ligt op een indrukwekkende 950 Nm bij 4.200 tpm. Specificaties die letterlijk de haren overeind laten staan: van 0 naar 100 km/h duurt drie tellen en wie het volhoudt kan doorgaan tot 335 km/h. Een handgeschakelde 6-bak sluit het geweld naar de achterwielen. Om dit enigszins in toom te houden is er breed rubber en is de ophanging instelbaar. De wielen zijn van OZ en de remmen komen van Brembo.



Monaco
Net als de Codatronca TS gaan vader en zoon Ercole en Paola Spada de SpadaVettureSport Codatronca Monza onthullen op de Top Marques Show in Monaco. Medio april vindt die plaats. Hoeveel exemplaren de Spada’s van de Monza maximaal gaan bouwen is niet bekend, evenals het prijskaartje. Duur is de Monza in ieder geval.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10