zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

AutoRAI 2011 start Opel?s grote CO2-offensief

 

31 maart 2011 - Opel kondigt een CO2-offensief aan dat grootschalig wordt ingeluid tijdens de AutoRAI 2011 (13 t/m 23 april). Van alle volumemodellen zijn of komen er zeer binnenkort varianten op de markt waarvoor geen MRB en niet meer dan 14% of 20% bijtelling verschuldigd is.

Opel heeft momenteel een aantal financieel aantrekkelijk modellen. Maar daarvan kun je er niet genoeg hebben. Bestaande motoren zijn daarom nog schoner en zuiniger gemaakt, waarvan het gros door de toevoeging van een start/stop-systeem. Ook zijn er nieuwe LPG-modellen van Opel die in de fiscale prijzenpot gaan vallen.





Agila en Corsa
Opel’s CO-offensief verspreidt zich over meerdere modellen, en wel de Agila, Corsa en Meriva. Maar ook komen er meer milieuvriendelijke uitvoeringen van de Astra en de Insignia. De Agila 1.0 ecoFLEX met een CO2-uitstoot van 109 g/km kennen we sinds kort. De Corsa 1.3 CDTi ecoFLEX (3,5 l/100 km, CO2 van 94 g/km) dingt al wat langer mee. Nieuw is de Opel Corsa met LPG-installatie (af fabriek) zijn. Deze stoot niet meer uit dan 110 g/km en valt daarmee voor de leaserijder in de bijtellingscategorie van 14%. Het feit dat hij wegenbelasting- en BPM-vrij is maakt hem ook interessant voor de particuliere gebruiker.

Meriva en Astra
Ander milieunieuws is er met de Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX met Start/Stop-technologie en de uitvoering die ook op LPG kan rijden. Exacte specificaties geeft Opel nog niet op, maar al wordt gemeld dat ze een bijtelling van maximaal 20% kennen. Binnenkort ook te verwachten zijn meer fiscaal aantrekkelijke Astra´s. De Opel Astra 2.0 CDTI met Start/Stop-technologie bijvoorbeeld. Goed voor 160 pk, maar desondanks een CO2-uitstoot van 119 g/km en dus een bijtelling van 20%. Prijzen van dit model beginnen bij € 29.495,-.

Insignia
Hoogstwaarschijnlijk het meest naar uitgekeken is de verkrijgbaarheid van 20%-uitvoeringen van de Opel Insignia. Die staan er aan te komen. Dankzij doorontwikkelde dieselmotorisering komt de Insignia in aanmerking voor een lager bijtellingtarief. Voorlopig zal dit alleen opgaan voor de 4- als de 5-deurs uitvoering. De Insignia Sports Tourer moet het nog even doen met aangescherpte benzine- en dieselmotoren. Meer details ontbreken nog.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   2 reacties

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Jan Bomans  |   | 
1-04-2011
 | 
13:55 uur
Goed nieuws dat er straks ook een Corsa te koop is die wegenbelasting- en bpm-vrij is. Dat kan dan een concurrent worden van de momenteel zeer populaire VW Polo Bluemotion.
Niels Uiterwaard  |   | 
4-04-2011
 | 
12:30 uur
Er gaan geruchten dat Opel tijdens de RAI met de mededeling komt dat zij in navolging van Engeland en Duitsland levenslange garantie gaan bieden op de te leveren Opels in Nederland?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10