zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Hyundai Blue2: voorbode van waterstofmodel

 

31 maart 2011 - Hyundai heeft in Seoul twee primeurs. De ene is de Sonata/i40 Hybrid, en hoewel deze interessant is voor ons komt hij niet deze kant op. De andere is deze Blue2 Concept. Nu nog een voorbode van Hyundai?s toekomstige waterstofauto maar binnen tien jaar te koop. Hopelijk ook in Europa.

Hyundai houdt de Sonata/i40 Hybrid voorbehouden aan andere markten en gunt concerngenoot Kia een Europese lancering van een middenklasse hybride. Dat is de Kia Optima Hybrid die vanaf volgend jaar hier te koop is. De op de Seoul Motor Show gepresenteerde Hyundai Blue2 zet misschien wel voet op Europese bodem, maar het is nog te vroeg om daar concrete uitspraken over te doen. De Blue2 Concept is namelijk een waterstofauto en daarvan is de techniek pas marktklaar over een jaar of acht à negen.





1 op 35
De aandrijflijn van de Hyundai Blue2 Concept bestaat uit een waterstofcelmodule met een op te wekken vermogen van 122 pk. Mede dankzij lage rolweerstandbanden en een aangepaste design waaronder de speciale wielen zou de ‘Blue Square’ zoals de modelnaam uitgesproken zou moeten worden slechts 2,9/100 km aan waterstof nodig hebben. Maar Hyundai heeft meer gedaan om het milieu te ontlasten. Milieuvriendelijke materialen zijn er gebruikt voor de bouw van de Blue2 en extra gewicht is bespaard door camera’s in plaats van conventionele spiegels te monteren. De extra dunnen ruiten zijn gemaakt van supersterk Gorilla-glas en binnenin is zo´n beetje alles wat kan oplichten opgetrokken uit extreem zuinige TOLED’s.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10