zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

550 pk voor Porsche Panamera Turbo S

 

30 maart 2011 - Het leveringsprogramma van de Porsche Panamera wordt uitgebreid met de Panamera Turbo S. Het nieuwe topmodel levert nog eens 50 pk meer dan de Panamera Turbo wat de sportwagenprestaties van de vierdeurs coup?aar een nog hoger plan tilt.

Verbeterde turbochargers met titanium-aluminium schoepen en een aangepast motormanagement geven de 4.8 liter V8 nog eens vijftig paardenkrachten meer dan de al 500 pk in de Porsche Panamera Turbo. Het totale vermogen van de Panamera Turbo S komt hiermee op 550 pk. Ook het koppel steeg, van 700 naar 750 Nm. Tijdens de kickdown en in de Sport- en Sport Plus-modus van het standaard Sport Chrono Turbo Package levert de achtcilinder zelfs 800 Nm dankzij de overboost-functie.





Zuiniger op Michelin
Ook aanwezig is Launch Control waarmee het mogelijk is de Panamera Turbo S in 3,8 seconden naar de 100 km/h te laten knallen. Blijft de rechtervoet gevloerd dan houdt de versnelling pas op bij 306 km/h. Porsche meldt trots dat het verbruik van het model op hetzelfde niveau ligt als dat van de Panamera Turbo: 11,5 liter per honderd kilometer wordt er opgegeven. Voorzie de Panamera Turbo S van 19 inch vierseizoenenbanden met een lagere rolweerstand van Michelin en dan ligt dit 0,2 l/100 km lager.



Exclusiviteit
Porsche heeft de Panamera Turbo S van enkele zaken voorzien die hem herkenbaar maken als absoluut topmodel. De 20 inch Turbo II-velgen en de zij-skirts van Porsche Exclusive bijvoorbeeld. Het bi-kleurige interieur met zwart/crème leder is zelfs exclusief voor de Turbo S. Vanaf de herfst kan men eventueel ook de keuze laten vallen op een combinatie van grijs/crème. Met een prijskaartje van € 218.000,- mag men verwachten dat de auto is afgeladen met (elektronische) snuisterijen. Dat doet Porsche dan ook. Rijverbeterde snufjes als Porsche Dynamic Chassic Control, Active Roll System, Porsche Torque Vectoring Plus en een elektronisch differentieel zijn af fabriek.

Vanaf juni 2011 zal de Porsche Panamera Turbo S bij de officiële dealer in de showroom staan.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10