zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Dit kost de nieuwe Range Rover Evoque!

 

29 maart 2011 - Geloof ons, er zijn mensen die dit normaliter nooit voor een Land Rover zouden doen, maar speciaal voor de Evoque de aanschaf voor een gelijksoortige Duister hebben uitgesteld tot nader bericht van Land Rover. De prijzen van de nieuwe, compacte Range Rover komen echt als geroepen. Hier zijn ze!

De prijslijst van de Range Rover Evoque begint op honderd euro na bij 43.000 euro. Voor dat geld rijdt de koper weg met de Evoque eD4, de 2WD-aangedreven 150 pk sterke 2.2 liter diesel. Ditzelfde model met vierwielaandrijving (TD4) kost drieduizend euro meer. Liever lui dan moe en niet zelf willen schakelen? De voordeligste Range Rover Evoque met automatische transmissie staat in de boeken vanaf € 52.900,-. Een stevige tien mille meer, maar vierwielaandrijving is dan wel standaard. Ten opzichte van de 4WD-modellen bedraagt het prijsverschil dus altijd zevenduizend euro. De krachtigste diesel wordt gekenmerkt door de motoraanduiding SD4 en bevat 190 pk. Prijzen daarvan beginnen bij € 48.900,- voor de handbak en bij € 55.900,- voor de versie met automaat. Er is slechts één benzinemodel verkrijgbaar, dat is de SI4. De Evoque herbergt dan een 2.0 liter viercilinder turbomotor met 240 pk. Voor € 53.900,- is deze de uwe.





Uitrustingniveaus
Land Rover biedt de Evoque in drie verschillende smaken die ze zelf "ontwerpthema’s" noemen vanwege hun ieder eigen specifieke karakter, exterieureigenschappen en interieuraankleding. Het basismodel heet Pure en combineert naar eigen zeggen het exterieur van de LRX Concept met stijlvolle, strakke interieurs in neutrale tinten om de pure, simpele vormen van het interieurdesign te accentueren. Zacht aanvoelende bekledingsmaterialen zoals leder in combinatie met Dynamica-stof en geborsteld aluminium kenmerken dit model. Voor de Dynamic betalen kopers altijd € 9.000,- meer en dan wordt de Evoque gesierd met sportgetinte 19 inch velgen, speciale bumpers, dorpels, grille en uitlaatpijpen. Optioneel is vervolgens een contrasterende dak- en spoilerkleur verkrijgbaar en voor het interieur is een aankleding met een donkere basistint, aangevuld met delen in een felle contrastkleur. Of wat te denken van geperforeerd lederen stoelbekleding of ‘unieke sportdetails’. Meest luxe uitvoering is de Prestige die nog eens om een investering van € 1.000,- bovenop de Dynamic vraagt. Een Evoque Prestige is herkenbaar aan de 19 inch lichtmetalen velgen, een exterieur met glanzende metallic accenten en een meer luxueus interieur dat bijna geheel met leder is bekleed. Als voorbeeld noemt ‘LaRo’ duo-tone kleurenstellingen, Oxford-leder, dubbele stiknaden en een afwerking in echt hout en metaal. Algemeen in de optielijst staan bijvoorbeeld een ‘touch-screen’ met Dual View-technologie, elektrisch bedienbare achterklep, Surround Camera System, Dode hoekdetectiesysteem (via radarsysteem) en het Adaptive Dynamics systeem met geavanceerde MagneRide schokdempers.

Medio dit jaar arriveert de nieuwe Range Rover Evoque zowel als vijf- en driedeurs bij de dealer. De Coupé is te allen tijde duizend euro duurder.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10