zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Meer over de nieuwe Opel Agila

 

11 juli 2007 - Vanaf het voorjaar van 2008 staat de nieuwe Opel Agila bij de dealers. Het model biedt plaats aan vijf inzittenden en hun bagage en is leverbaar met een drietal motoren. De Opel Agila moet zich in het segment van de ´urban cars´ gaan bewijzen.

De Opel Agila is compleet vernieuwd en Opel wil de auto meer als een trendy auto positioneren. Waar de vorige generatie van de Agila vooral door ouderen werd gekocht moet het nieuwe model – hoe kan het tegenwoordig ook anders - een jonge en actieve doelgroep aan gaan spreken. Opel richt zich daarbij vooral op de jonge vrouw die ruimte en praktische handelbaarheid met elkaar wenst te combineren. Qua positionering moet de Agila zich gaan bewijzen in het segment van de ´urban cars´. Deze zogenaamde stadsauto´s moeten uitblinken op het gebied van ruimte en handelbaarheid.Jonge doelgroep
Om een jongere doelgroep aan te spreken heeft Opel het design meer trendy gemaakt. Er zijn duidelijk designkenmerken te zien van onder meer de nieuwe Corsa. Zowel aan de voor- als de achterzijde zijn het de ronde en zachte vormen die het beeld bepalen. En ook het interieur wordt gekenmerkt door bolle vormen. Met frisse kleurstellingen hoopt Opel de Agila een wat hipper imago mee te kunnen geven. Leuk detail is de toerenteller die los op het dashboard staat.

Interieurruimte
Zijn afmetingen van 3,74 m lengte, 1.68 m breedte en 1,59 m hoogte zorgen ervoor dat de Agila gemakkelijk is in te parkeren en door het drukke verkeer te loodsen valt. Ook de draaicirkel van 9.60 m moet de handelbaarheid ten goede komen. Ondanks de compacte afmetingen claimt Opel dat de Agila plaats moet kunnen bieden aan vijf inzittenden. Allerlei losse spulletjes kunnen hun plaats vinden in de vele opbergvakjes. Zo zien we boven op het dashboard, in de middenconsole en ook in de portieren diverse vakjes en bakjes. Verder is er plaats voor bekers en flesjes en is er een zonnebrilhouder aanwezig. De bagageruimte meet een inhoud van 225 liter en is met een in delen neerklapbare achterbank te vergroten tot 1.050 liter.

Motorengamma
Motorisch is er de keuze uit twee benzinemotoren en één diesel. Het instapmodel is de 1.0 liter driecilinder benzinemotor met een vermogen van 65 pk. Met deze motor onder de kap weet de Agila in 14,8 seconden vanuit stilstand naar de honderd te sprinten en een topsnelheid van 160 km/h te behalen. De tweede benzinemotor is een 1.2 liter viercilinder met een vermogen van 86 pk en een koppel van 114 Nm. Deze motor doet de Agila in 12 seconden naar 100 km/h accelereren en weet een topsnelheid van 174 km/h te behalen. De meest zuinige motor van dit trio is de 1.3 CDTi met een vermogen van 75 pk en een koppel van 190 Nm. De viercilinder dieselmotor heeft 13,5 seconden nodig om de Agila vanuit stilstand naar de honderd te doen sprinten en maakt een topsnelheid van 162 km/h te behalen. Het gemiddelde verbruik van deze motor ligt op 5,0 l/100 km.

Uitrusting
Al vanaf het instapmodel (Essentia) beschikt de Agila over een rijke veiligheidsuitrusting. Zaken als ABS, front en side airbags en Isofix-bevestigingspunten zijn op elke Agila gemonteerd. Vanaf de Enjoy is de Agila bovendien uitgerust met airco, een boordcomputer, toerenteller, elektrisch bedienbare ramen en spiegels, mistlampen vóór, een radio/CD-speler en 15 inch wielen.

Voorjaar 2008 bij de dealers
Vanaf het voorjaar van 2008 staat de nieuwe Agila bij de Opel-dealers. Het model zal zijn officiële debuut beleven op de IAA in Frankfurt.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl
  Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla
  Maserati versterkt zich met Levante GTS
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Liever leuk werk dan hoger salaris (2) 
Oudere werknemer afgeschrikt door vacaturetekst (1) 
Vrouw bepaalt wintersportbestemming (1) 
Werknemers denken meer carričrekansen te hebben dan ooit (1) 
Kwart Nederlanders niet met vakantie dit jaar (1) 
Consument vindt dat organisaties geen geďntegreerde digitale experience leveren (1) 
Vraag naar beheersing Engelse taal in vacatures daalt (1) 
top10
Jonge man wil geen vrouw als baas
Vijf maatregelen om AVG-boetes te voorkomen
Generatie Z meest tevreden met zijn baan
Liever leuk werk dan hoger salaris
Reistijd belemmert stap naar droombaan
Oudere werknemer afgeschrikt door vacaturetekst
Werknemers denken meer carričrekansen te hebben dan ooit
In de rode cijfers door de zwarte markt
Jongere vindt vakantieflirt op de werkvloer niet oké
'We hebben het weer naar ons zin op het werk'
meer top 10