zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Esthetiek en kracht komen samen in nieuwe Gumpert

 

11 februari 2011 - Ze zijn bloedsnel, maar echt mooi zijn ze niet, de bolides van Gumpert. Feitelijk bouwt de kleine constructeur alleen de Apollo en die krijgt in Gen? gezelschap van de Tornante. Bij deze nieuwe Gumpert zou brute kracht en esthetiek wel samengaan.

Voor die combiantie heeft Gumpert de hulp in geroepen van Touring Superleggera, de Milanese coachbuilder die enkele van de mooiste auto’s ter wereld op zijn naam heeft staan. Recente producten zijn de A8GCS Berlinetta Touring en de Bentley Flying Star by Touring. We kijken dus vol verwachting uit naar de Gumpert Tornante by Touring zoals de conceptcar van Gumpert in Genève voluit is genaamd.



Fast Tourer
Touring Superleggera kreeg van Gumpert de uiterst zware taak om een tweedeurs coupé te ontwerpen die elegant overkomt, ruim en ergonomisch is en een hoog comfortgehalte biedt. Met name op de laatste twee legde Gumpert nadrukkelijk de aandacht. Daarnaast moest de Tornante uitgebalanceerde proporties bevatten en dat zal voornamelijk tot uiting komen in de achterzijde en de vleugeldeuren, zegt Gumpert.

700 pk voor basismodel
Ondanks deze hiervoor beschreven typische Gran Tourismo eigenschappen is de Tornante onderhuids een bloedsnelle supersportwagen. De techniek is grotendeels afkomstig van de Apollo. De motor bijvoorbeeld, een 4.2 liter V8-biturbo, zal in de basis 700 pk leveren. Krachtigere configuraties zijn in de maak. Ook de aandrijflijn en versnellingsbak komt van de Apollo, net als de ophanging. Om het wagengewicht zo laag mogelijk te houden is de monocoqueconstructie opgetrokken uit koolstofvezel. Voor de carrosserie gebruikt Gumpert een lichtgewicht composiet dat een hoge stijfheid garandeert.

2012
Tot aan de officiële presentatie in Genève moeten we het doen met een schets van de Gumpert Tornante. Eenmaal onthuld kunnen bestellingen worden geplaatst. De levering zal echter niet eerder zijn dan in 2012.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10