zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

BMW ActivE kan in productie

 

10 februari 2011 - Minder spectaculair, niet minder belangrijk. Dat is de BMW ActivE in vergelijking tot de Vision ConnectedDrive die ook in Gen? zal schitteren. Het elektrische model in de vorm van een 1-serie Coup?s klaar voor productie.

Je moet er meerdere malen voor kijken, maar de BMW ActivE verschilt daadwerkelijk van de gewone 1-serie Coupé. Let maar eens op de motorkap, daar zit een behoorlijk bult in. Binnenin zul je dit in eerste instantie merken aan de kleinere bagageruimte. Die heeft geen volume van 370 liter, maar slechts 200 liter. Dit heeft als oorzaak dat de elektromotor plek heeft gevonden in de buurt van de achteras en dat slokt ruimte op. De module is trouwens 170 pk sterk en wekt een trekkracht op van 250 Nm. De actieradius bedraagt afhankelijk van de rijstijl 160 kilometer en energie daarvoor worden gehaald uit een reeks lithuim-ion accu’s.



MegaCity Vehicle
Massaproductie betreft het echter nog niet. Voorlopig bouwt BMW slechts duizend exemplaren van de ActivE welke – als vervanger van de MINI E – worden ondergebracht bij verschillende instanties, bedrijven en particulieren. Zij krijgen de eer om praktijkervaring met de elektrische 1-serie op te doen waar BMW weer leer uittrekt voor het echte werk dat "MegaCity Vehicle" heet. Binnen enkele jaren kunnen we deze emissieloze stadsrakker verwachten.

Het productiemodel van de BMW ActivE zal officieel voorgesteld worden op de volgende maand gehouden Autosalon van Gènève. Vlak daarnaast staat eveneens toekomstmuziek van BMW in de vorm van de spectaculaire Vision ConnectedDrive.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10