zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Alle prijzen vernieuwde Opel Corsa

 

1 februari 2011 - De huidige generatie Opel Corsa gaat met een vernieuwd uiterlijk zijn tweede levensfase in nadat hij vorig jaar technisch werd opgewaardeerd. Daarbij horen ook aangepaste prijzen en die hebben wij nu voor jou.

Laten we beginnen met de verschillende uitrustingniveaus. De standaarduitrusting van het basismodel Selection ging erop vooruit en omvat voortaan zoal elektrisch bedienbare ramen vóór, centrale deurvergrendeling met afstandbediening, elektrisch verstelbare buitenspiegels, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, radiovoorbereiding met vier speakers, een middenconsole in "matt chrome", getint glas achter en ESP. Airco is er vanaf de Edition-uitvoering die daarnaast ook een radio/CD/MP3-speler aan boord heeft met stuurwielbediening en zeven luidsprekers en iPod-aansluiting. Zwarte raamlijsten, afhankelijk van de gekozen exterieurkleur, zijn tevens standaard, net als een middenconsole in ‘pearl white’ of ‘matt chrome’ en een in ongelijke delen neerklapbare achterbankleuning (60/40). Dan de Cosmo. Bovenop de Edition voegt deze automatische klimaatregeling, cruise control, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, mistlampen vóór, een lichtpakket met leeslampjes en verlichting in het dashboardkastje, Morrocana binnenbekleding, automatisch dimmende binnenspiegel met "ambient light", parkeersensoren achter, een warmtewerende voorruit, een regensensor en Automatic Light Control. Lichtmetaal is er ook. Ze meten 16 inch in diameter en zijn van het designtype Luxury. Daaromheen liggen banden in de maat 195/55R16.



Overige Editions
Apart van de reguliere uitvoeringen zijn er nog de Color Edition en de Connect Edition die Opel tussen de gewone Edition en de Cosmo positioneert. De Color Edition overlapt de Cosmo deels, maar heeft donker getinte achterruiten, een te allen tijde zwart gespoten dak (Black Sapphire), chromen uitlaatsierstuk en donkere achterlichtbehuizing. Het interieur wordt gesierd door een middenconsole afgewerkt in Piano Black en sportieve aluminium pedalen. De Connect Edition is gebaseerd op de Opel Corsa Edition en dankt zijn uitvoeringnaam door het aanwezige Navigatie Touch & Connect. Daarnaast behoren mistlampen vóór, cruise control, een uitgebreide boordcomputer, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels en 10-spaaks 16 inch lichtmetalen velgen tot dit model.

Prijzen
Dan zijn we nu toe aan de prijslijst. Die is vanwege het uitgebreide motorengamma en optielijst lang. Het begint bij € 12.945,- voor de Opel Cors 1.0 Selection met 65 pk. Voor de Edition betaal je € 1.200,- extra. Twintig paardenkrachten erbij krijg je met de 1.2 liter Twinport-benzine en dat vraagt om een minimale investering van € 13.695,- (Selection-uitvoering). De Opel Corsa 1.2 Twinport Edition staat in de boeken voor € 14.895,- en dit model als kost € 15.095,-. Als Connect Edition en Cosmo zijn de prijzen respectievelijk € 15.995,- en € 16.095,-. De één-punt-twee is er eventueel ook met Easytronic semi-automaat en daarvoor brengt Opel geen cent in rekening tot de handgeschakelde versies. Net als de hiervoor genoemde motoriseringen valt ook de 100 pk sterke 1.4 Twinport met handbak nog in de bijtellingklasse van 20%. Prijzen lopen uiteen van € 15.895,- tot € 17.095,-. De 1.4 met 4-trapsautomaat (25% bijtelling) heeft een vanafprijs van € 17.795,-. De twee sterkste benzines zijn de 150 pk sterke 1.6 Turbo Color Edition (€ 21.095,-) en de Opel Corsa OPC met 192 pk en een prijs van € 27.995,-. Dieselen kan met de 1.6 CDTI Ecotec waarvan de vraagprijzen € 18.195,- (Selection) en € 19.395,- (Edition) bedragen.



Opel Corsa ecoFLEX
Last but not least is de van wegenbelasting en BPM vrijgestelde Opel Corsa ecoFLEX welke tevens een maximale bijtellingafdracht van 14% kent bij zakelijk gebruik. De vanafprijs van dit model bedraagt € 14.895,-. Alle bovengenoemde prijzen zijn trouwens van de driedeurs Corsa, de vijfdeurs kost in alle gevallen € 600,- meer.

Opel laat weten dat de eerste lichting van de vernieuwde Corsa nog deze week bij de dealers arriveert.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   1 reactie

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
J.M. Reckman  |   | 
1-02-2011
 | 
22:04 uur
Zijn de totale prijzen van de nieuwe opel corsa dus inclusief alles (btw en bpm)?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10