zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Ook frisse neus voor Mercedes C 63 AMG

 

27 januari 2011 - Kort na de facelift voor de C-klasse Sedan en Estate heeft de Mercedes C 63 AMG een verjongingskuur ondergaan. De wijzingen komen natuurlijk niet als een verassing en zijn voornamelijk voor het oog zichtbaar.

De C 63 AMG en de C 63 AMG Estate ondergingen dezelfde vernieuwingen als de reguliere modellen van deze twee koetswerkvarianten. Bij het exterieur zijn dat onder meer hertekende koplampunits, een aluminium motorkap, andere grille en een licht gewijzigde front- en achterspoiler. LED-techniek is er ook, als dagrijverlichting en als conventionele verlichting (achterlichtunits). Tevens is er vers lichtmetaal met een diameter van 18 inch. Aan de binnenzijde zijn de wijzigingen minders snel zichtbaar en daarmee bedoel we op verbeterde materialen en een aangepaste aankleding. Zwarttinten en aluminium voeren nog steeds de boventoon.



Loyaliteit
Wie dacht dat de vernieuwde C 63 AMG de nieuwe V8-BiTurbo van AMG zou krijgen komt bedrogen uit. Nog altijd doet de atmosferische 6.2 liter V8 dienst. Zelfs het vermogen steeg niet; het blijft bij 457 pk en een trekkracht van 600 Nm. Optioneel is er het AMG Performance Package dat de output naar 487 pk brengt. De spurt naar 100 km/h gaat in deze hoedanigheid eentiende seconde sneller dan de ‘standaard’ 4,5 seconden. De topsnelheid bedraagt bij beide motoriseringen 250 km/h.

Zuiniger
Waar Mercedes vooral winst heeft weten te boeken is bij het verbruik, dit daalde namelijk met zo’n tien procent naar 12,0 l/100 km. De stationwagen is telkens 0,3 liter per honderd kilometer zuiniger. De reductie is het resultaat van een nieuwe stuurbekrachtigingpomp en een 7-traps automaat die een Controlled Efficiency behandeling heeft gehad.

Mercedes-Benz reist met de vernieuwde C 63 AMG af naar Zwitserland. Tijdens of kort na de tentoonstelling in Genève worden de aangepaste prijzen bekendgemaakt.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10