zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Volkswagen Dakar-Touareg straatlegaal gemaakt

 

27 januari 2011 - Na aanleiding van het opnieuw heer en meester zijn in Dakar ? nummers één, twee en drie bij de auto?s ? heeft Volkswagen deze Touareg gebouwd. Heel toepasselijk heet het monster ?Race Touareg?, alsof dat al niet duidelijk was.

De Race Touareg is een sterk afgeleide versie van de Race Touareg 3 waarmee Volkswagen ook de afgelopen editie van de Dakar Rally domineerde. Op de showkleur Magic Morning, een parelwitte lak met een goudkleurig gloed, na wijkt de Race Touareg visueel eigenlijk nauwelijks af van de Dakar-versie. De 18 inch BBS-wielen zijn zelfs identiek, alleen voor de gelegenheid gedoopt in een goudbad. Onderhuids gaat een motor schuilt die 310 pk biedt. Daarbij wordt niet vermeld of het hier om een benzine of een diesel gaan. Aangezien de Race Touareg 3 tevens dit vermogen bevat gaan we uit van een TDI.



Productie please!
Binnenin gaat het er een tikkeltje minder spartaans aan toe, maar is het nog altijd behoorlijk primitief. Recaro-racekuipen houden bestuurder en bijrijder stevig op de plek en de cockpit is er puur op gericht alleen het noodzakelijke te bieden om geasfalteerde duinen te trotseren. De Volkswagen Race Touareg is namelijk straatlegaal, al laat Volkswagen niets los over productieplannen. Alstublieft Volkswagen, doe het!



Nasser Al-Attiyah
Niet alleen de overwinning van Dakar Rally 2011 wordt met de Volkswagen Race Touareg gevierd, ook de snelste rijder in wat de zwaarste race ter wereld wordt genoemd wordt ermee geëerd door hem tijdens de Qatar Motor Show te onthullen; winnende coureur van 32ste editie Nasser Al-Attiyah is namelijk een Qatarees. Hij wist dit jaar de anders fabrieksrijders van Volkswagen Giniel de Villiers (winnaar 2009) en Carlos Sainz (winnaar 2010) nipt voor te blijven.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   2 reacties

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Patrick Moolevliet  |   | 
2-02-2011
 | 
15:00 uur
It's a jungle out there !
Willem van Druten  |   | 
2-02-2011
 | 
19:02 uur
Had hem wel willen kopen maar vind die goudwielen zo verschrikkelijk. En er staat ook geen Ipod houder in de optielijst. Balen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10